מפתיע וטעים
מתכון לקינוח כוסות מושלם: מוס בלונדי פריך ומתוק
קבלו מתכון לקינוח מפתיע וטעים להפליא עם מוס בלונדי אוורירי, של שכבות בייגלה וממרח עוגיות קראנצ'י. מתכון קסום ומושלם לכל אירוע - כולם יתאהבו בו
- מירב מלכה
- י"ח אב התשפ"ד
קינוחי כוסות מוס בלונדי ובייגלה צילום: מירב מלכה
מתכון לקינוחי כוסות מוס בלונדי ובייגלה / מירב מלכה
המצרכים לקינוחי כוסות מוס בלונדי ובייגלה:
למוס:
- 200 גרם שוקולד בלונדי
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
להרכבה:
- שברי בייגלה
- ממרח עוגיות (למשל, נוטלה או ממרח אחר לבחירתך)
- שמניות של בייגלה לקישוט (אופציונלי)
אופן הכנה לקינוחי כוסות מוס בלונדי ובייגלה:
הכנת המוס:
- בקערה מתאימה למיקרוגל, שוברים את השוקולד לחתיכות קטנות ומוסיפים 50 מ"ל שמנת המתוקה.
- מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך ערבוב בין לבין, עד שהשוקולד והשמנת נמסים לחלוטין ומתקבלת תערובת חלקה.
- בקערת מיקסר נקייה וקרה, מקציפים 450 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת לקצפת בהדרגה, תוך כדי ערבוב בעדינות בתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
- יש להיזהר שלא להקציף יתר על המידה, כדי שהמוס ישאר אוורירי.
הרכבת הקינוח:
- בתחתית כוסות הגשה, מפזרים שכבה של שברי בייגלה.
- מעל שכבת הבייגלה מזלפים את ממרח העוגיות.
- מוסיפים שכבה נדיבה ממוס השוקולד וחוזרים על השכבות: ממרח עוגיות, מוס וכו'... עד לקבלת כוס קינוח מושלמת
לקישוט:
- מקשטים את החלק העליון של הקינוח בשמניות של בייגלה ומכניסים את הכוסות למקרר למשך לפחות שעתיים, עד שהמוס מתייצב.
- סמוך להגשה מוציאים מהמקרר ומגישים קר.
הערות וטיפים:
- טיפ להקצפת שמנת - חשוב שהקערה והמקצפה יהיו קרים מאוד כדי לקבל קצפת יציבה. ניתן לקרר אותם במקרר לפני השימוש.
- טיפ להמסת שוקולד - הקפידו להמיס את השוקולד בחום נמוך ולא לשרוף אותו. אם השוקולד נשרף, הטעם ייפגע.
- ווריאציות - ניתן להוסיף לקישוט פירות יער טריים או אגוזים קצוצים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות