כל ביס הוא חגיגה
מתכון לגלילות חצילים ותפוח אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות
מתכון קסום המשלב את הטעמים העשירים של המזרח עם הנוחות של ארוחה ביתית. גלילות חצילים רכות ומלאות במילוי בשר עסיסי, עטופות ברוטב עגבניות עשיר ומתקתק. התוספת של פרוסות תפוחי אדמה מוסיפה מרקם מעניין ומעשירה את הטעמים. מנה מושלמת לאירוח או לארוחה משפחתית חגיגית. כל ביס הוא חגיגה של טעמים ומרקמים
גלילות חצילים ברוטב עגבניות צילום: שרה שבבו
מתכון לגלילות חצילים ותפוח אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות / שרה שבבו
המצרכים לגלילות חצילים ותפוח אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- 2 חצילים גדולים
- 3 תפוח אדמה
- 2 בצלים
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון טרי
- 2 בצלים קצוצים
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית ראס אל חנות
- ½ כפית פלפל
- 1 כפית מלח
לרוטב:
- 4 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות סילאן
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית פלפל
- ½ כפית מלח
- 1 כוס מים
אופן ההכנה לגלילות חצילים ותפוח אדמה במילוי בשר ברוטב עגבניות:
- את החצילים פורסים דק לאורך ומטגנים עד להזהבה
- פורסים דק גם את תפוח אדמה ומניחים בצד
הכנת המילוי:
- בקערה שמים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים הייטב
- מניחים שכבה דקה מתערובת הבשר על החציל ומגלגלים
- ממלאים בבשר את תפוח האדמה וסוגרים
- בסיר רחב שמים שני בצלים פרוסים ומוסיפים 2 כפות שמן
- מסדרים בצפיפות את גלילות החצילים ותפוח האדמה ומטגנים במשך כ 10 דקות
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומעבירים אותו על גלילות החצילים
- הרוטב צריך להיות בגובה הממולאים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מבשלים במשך כשעה ומעבירים לתנור להשחמה למשך כשעה נוספת בחום של 180 מעלות
- אוכלים לצד קוסקוס / אורז או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות