י"ז חשון התשפ"ה
18.11.2024

מתכון ללחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה

מתכון מושלם ללחמניות ביתיות רכות ואווריריות, ממולאות בבצל מקורמל זהוב ופטריות טריות, עם נגיעה של עשבי תיבול רעננים. הבצק הקל להכנה והמילוי הטעים הופכים את הלחמניות האלה למנה מושלמת לארוחת ערב משפחתית, כיבוד לאורחים או סתם פינוק קטן לעצמכם. מוכנים להתפנק?

מתכון ללחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה
לחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה צילום: אסתי

מתכון ללחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה / אסתי

המצרכים ללחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה:

למילוי:

  • 5 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 קופסאות פטריות חתוכות
  • 6 שיני שום קצוצות
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כף אריסה או כפית פפריקה
  • 1/4 כפית כורכום

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2.5 כוסות מים פושרים

אופן ההכנה ללחמניות במילוי בצל מקורמל עם פטריות וכוסברה:

הכנת מילוי:

  1. מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה מוסיפים את הפטריות ומזהיבים גם  אותם .
  2. מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים ומכבים את האש
  3. מקררים מעט ומוסיפים את הכוסברה

הכנת הבצק:

  1. בקערה מכניסים את הקמח, המלח והסוכר ומערבבים בכף
  2. עושים גומה בתוך הקערה ומוסיפים לגומה את השמרים, כפית סוכר וחצי כוס מים פושרים, מערבבים מעט נותנים לזה מנוחה של 3-5 דקות
  3. מתחילים לערבל ומוסיפים פנימה את השמן והמים בהדרגה לפי הצורך כ 2.5 כוסות מים עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אך לא דליל)
  4. נותנים לבצק מנוחה של שעה או מעט יותר עד להכפלת הנפח .
  5. יוצרים כ 20 כדורים מהבצק ומועכים כל כדור למעין פיתה
  6. מניחים כף מהמילוי וסוגרים היטב בצדדים לחצי עיגול .
  7. מניחים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים בצד להתפחה במשך כ 10 דקות
  8. מי שאוהב ניתן להבריש בביצה טרופה ולפזר שומשום
  9. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ25 דקות עד להזהבה 

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון ללחמניות מתכון לארוחת ערב מתכון לארוחת בוקר מתכון ללחמניות במילוי פטריות מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}