כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
כתובות נאצה ואלימות

עלייה של 670%: שיא כל הזמנים בתקריות האנטישמיות בקנדה

המייפל כבר לא כל כך מתוק - שיא של כל הזמנים בתקריות האנטישמיות בקנדה- עלייה של 670% מהשנה שעברה. העלייה יוצאת דופן במספר האירועים המופנים נגד יהודים החלה לצבור תאוצה דווקא אחרי טבח השבעה באוקטובר

עלייה של 670%: שיא כל הזמנים בתקריות האנטישמיות בקנדה
כתובות נאצה על מסעדה צילום: ההסתדרות הציונית העולמית

על פי נתונים שמפרסמת ההסתדרות הציונית העולמית, נראה כי מאז פרוץ המלחמה הוכפלה בקנדה כמות האירועים נגד יהודים כמעט פי שבעה. מאז חודש אוקטובר, התרחשו ארבעה אירועי ירי כלפי מוסדות יהודים והוצת אוטובוס של קהילה יהודית. מנתונים שפורסמו במדינה עולה כי 70% מפשעי השנאה על רקע דתי מופנים כלפי יהודים 

בשעה שארה"ב הפכה בשנים האחרונות למוקד האנטישמיות בעולם, ומהקמפוסים שלה יוצאות התמונות והכותרות שתוספות את מרבית תשומת הלב התקשורתית במיוחד מאז תחילת מלחמת "חרבות ברזל", מתרבים ביתר שאת האירועים האנטישמיים גם אצל קנדה השכנה מצפון. 

אם בעשרת החודשים האחרונים עלתה כמות התקריות האנטישמיות בארה"ב ב-340% (ביחס לעשרת החודשים המקבילים בשנה שלפני), הרי שבקנדה המספרים כמעט כפולים וישנה עלייה של כ-670% באירועי האנטישמיות יחסית למספרם אשתקד.

העלייה יוצאת דופן במספר האירועים המופנים נגד יהודים החלה לצבור תאוצה דווקא אחרי טבח השבעה באוקטובר, ובדו"ח האחרון שפרסמה משטרת טורונטו התברר כי לפחות 19% מפשעי השנאה בעיר בשנת 2023 הופנו נגד יהודים. מדובר בשיא נוסף שנשבר, והוא מדאיג במיוחד בהתחשב בכך שהאירועים הקשורים במלחמת חרבות ברזל החלו רק ברבעון האחרון של השנה. אם זה לא מספיק, הרי שלאחרונה פורסם בקנדה כי 70 אחוזים מפשעי השנאה על רקע דתי כוונו כלפי יהודים, המהווים רק 1.4% מאוכלוסיית המדינה.

בנובמבר האחרון בוצע ירי לעבר שני בתי ספר יהודיים במונטריאול ובחודש מאי האחרון בוצע ירי נוסף לעבר בית ספר יהודי בעיר. גם בטורונטו נורו קליעים לעבר בית ספר יהודי לבנות לפני כחודשיים, ולמעשה מדובר בשיא במספר אירועי ירי לעבר מוסדות יהודיים במדינה. השבוע אף הוצת אוטובוס המשמש תלמידים של חסידות באבוב בטורונטו לפני תחילת פעילותו בשעות הבוקר המוקדמות. 

"הנתונים בלתי ניתנים להכחשה", אומרת ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונית העולמית, ד"ר רחלי ברץ. "בחודשים האחרונים חל שינוי גדול לרעה ביחס אל יהודי קנדה. הדבר ניכר מאוד ברחובות ובריבוי האירועים האלימים, אבל לא פחות מכך בקרב סטודנטים, מרצים וחברי סגל בקמפוסים השונים. הרעות החולות שהפכו פופולריות במערב אירופה ובארה"ב הגיעו גם למדינה שבה מהווים היהודים פחות מאחוז וחצי מהאוכלוסייה. עם זאת, בקנדה חיים כ-400 אלף יהודים, מדובר בתפוצה היהודית השלישית בגודלה בעולם, וראוי שכל הגורמים הרלוונטיים יתנו את דעתם ויטפלו בתופעה".

יעקב חגואל, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, התייחס לעלייה החדה באנטישמיות ברחבי העולם, כולל בקנדה: "מדובר בעלייה חסרת תקדים. בשבעה באוקטובר לא פרצה מלחמה רק נגד מדינת ישראל, אלא נגד העם היהודי כולו, עם קמפיין מתוזמן וממומן שמעורר אנטישמיות. זו תופעה שלא נראתה מאז השואה, ואנחנו יחד עם ממשלות ומדינות נוספות צריכים להילחם בתופעה הזו ולעקור אותה מהשורש. אנחנו לא ניתן לעולם לחזור לימי מלחמת העולם השנייה".

האנטישמיות הברוטלית מופיעה בקנדה גם במקרים בהם אין ביטויי אלימות פיזית. דוגמה לכך היא אישה ישראלית ממחוז אלברטה, שרצתה לחדש את הדרכון שלה, ורשמה את מקום הולדתה כ"ירושלים, ישראל". בציוץ שעלה לרשת X (טוויטר לשעבר) רואים כיצד המילה "ישראל" נמחקת מהטופס ברובריקת המדינה ומוחלפת במילה "בלתי ידוע". בקנדה טענו שהעניין נובע מכך שירושלים היא "שטח במחלוקת". במקביל, בשכונה יהודית חולל בית הכנסת שעל קירותיו ועל חלונות רשת "סטארבאקס" הסמוכה נכתב "free palestine". זאת בשעה שבמקומות נוספים ברחבי המדינה מתרבות כתובות הגרפיטי התומכות בחמאס ומאשימות את ישראל בביצוע של פשעי מלחמה.

קנדה אנטישמיות מלחמת חרבות ברזל

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}