מתכון לדג סלמון בדבש וחרדל עם ירקות מוקפצים
מתכון לארוחת צהריים מושלמת לתשעת הימים נתחי דג סלמון על מצע ירקות מוקפצים שניתן להכין גם בהגשה אישית ומקבלים מנת יוקרה לארוחה משובחת
- חני לוין
- ג' אב התשפ"ד
דג סלמון בדבש וחרדל עם ירקות מוקפצים צילום: שפרה
מתכון לדג סלמון בדבש וחרדל עם ירקות מוקפצים / לאה ושפרה אהרונוב
המצרכים לדג סלמון בדבש וחרדל עם ירקות מוקפצים:
- 4 פרוסות סלמון
למשרה:
- מיץ מחצי לימון
- 1 כפית דבש
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית חרדל
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל גרוס
- 1/2 כפית גריל דג.
לירקות המוקפצים:
- 1 בצל סגול חתוך לטבעות
- 1 גזר גדול חתוך לגפרורים (במנדולינה)
- 1 פלפל אדום - רצועות דקות
- 1 פלפל צהוב-רצועות דקות
- 1 קישוא/זוקיני פרוס לרצועות דקות וארוכות
- כ10 עגבניות שרי חצויות
- כ3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל גרוס
- קורט תבלין צ'ילי גרוס.
אופן ההכנה לדג סלמון בדבש וחרדל עם ירקות מוקפצים:
- מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומכניסים פנימה את נתחי הסלמון
- מכניסים למקרר למשך כשעה לספיגת הטעמים
- במחבת ווק מקפיצים לפי הסדר את הירקות
- ומוסיפים תוך כדי הקפצה כ3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח גס, רבע כפית פלפל גרוס, קורט תבלין צ'ילי גרוס.
- מקפיצים במשך כ5 דקות ומעבירים לתבנית
- מעל מניחים את פרוסות הסלמון ומפזרים מעט כוסברה קצוצה
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך 18 דקות.
- ניתן לאפות בהגשה אישית כמו בתמונה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות