מהמטבח העיראקי
מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע
לקראת תשעת הימים בחדרי חרדים מביא לכם מגוון ארוחות ומאפים שמתאימים לימים אלו | מתכון נהדר לסלונה דגים עם עגבניות שום ונענע מהמטבח העיראקי ברוטב חמוץ מתוק
- נועם זיגדון
- ב' אב התשפ"ד
- 1 תגובות
סלונה - דג עם עגבניות שום ונענע צילום: נועם זיגדון
מתכון לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע / נועם זיגדון
המצרכים לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:
- 8 מנות דג הליבוט
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 6 עגבניות בשלות פרוסות
- 1 ראש שום פרוס
- 1/2 צרור נענע טרי
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מיץ מחצי לימון
- 1 כף סוכר
- 1 כפית כורכום
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה לסלונה - דג עם עגבניות שום ונענע:
- את הדג משרים במים עם חומץ במשך כרבע שעה, מסננים וסוחטים היטב
- בתבנית מכניסים את הבצל ומעל מסדרים את הדגים
- מכסים את הדגים עם פרוסות עגבניות ומפזרים עלי נענע קצוצים ושום
- מוסיפים תיבול ומכסים את התבנית בנייר אפיה ונייר כסף
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° מעלות ואופים במשך כ-40 דקות
- לאחר 40 דקות מסירים את הכיסוי ואופים עוד כחצי שעה עד שמשחים
- אין צורך להוסיף מים העגבניות והבצל מפרישים נוזלים
- מגישים לצד אורז לבן ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות