"מזכירים את ליל ה־14 באפריל, אנחנו נמצאים בסיטואציה שונה"
"ה־14 באפריל היה מחסום של פעם ראשונה. תמיד בפעם הראשונה אתה מהסס, מתלבט, מתריע, כי הלחיצה הראשונה על ההדק היא קשה"
- מאיר גלבוע
- כ"ט תמוז התשפ"ד
- 1 תגובות
מאז חיסול מנהיג חמאס איסמעיל הנייה בטהרן ורמטכ"ל חמאס פואד שוכר בביירות עולה השאלה מתי וכיצד יענו איראן וחיזבאללה בתגובה כלפי ישראל. מפקד מערך ההגנה האווירית תא"ל (מיל') צביקה חיימוביץ' התייחס להמתנה המתוחה.
"כולנו מזכירים את ליל ה־14 באפריל, אני חושב שאנחנו נמצאים בסיטואציה שונה", הודה. "שני שחקנים שהיו שוליים באותה תגובה באפריל - החות'ים וחיזבאללה, שהיה זניח בתגובה. הפעם הוא מגיע עם מטען של תקיפה בלב ביירות. הסיכול שישראל הרשמית לא לקחה עליו אחריות בלב טהרן, לא דומה לסיכול בקונסוליה בדמשק. ה־14 באפריל היה מחסום של פעם ראשונה. תמיד בפעם הראשונה אתה מהסס, מתלבט, מתריע, כי הלחיצה הראשונה על ההדק היא קשה. הפעם השנייה תמיד מתחילה מהסף שהגדרת בפעם הקודמת. אנחנו לא יודעים בדיוק מה יהיה ההיקף, צריך להניח שיש פה תיאום רב זירתי אזורי. האם זה רק תיאום שמדבר על המטרות והיעדים או גם על שעה ויום? אני לא יודע, יכול להיות שעם הזמן המודיעין ידע".
בהמשך ביקש להבהיר: "השחקן היותר משמעותי הוא חיזבאללה בתגובה שלו, גם בפוטנציאל שלו, גם בנגישות לאזור וגם ביכולת לייצר רצף יכולות לאורך זמן, מה שפחות יש לאיראנים ולחות'ים. צריכים להסתכל על מה עברנו בחודשים האחרונים. אנחנו מבינים שיש פה מערך הגנה אווירית עם יכולות מרשימות וייחודיות. חיל האוויר ומערך ההגנה האווירית נמצאים ברמת המוכנות הכי גבוהה שיש. רמת המוכנות היא תוצאה של מה יעשה הצד השני. אין פה מערכת בלי מגבלות, אין פה 100 אחוז. החיבור בין הגנה להתקפה זה שיש חיל אוויר שיודע בקטלניות שלו לתקוף 3,000 מטרות ליום. אני מעריך שיש עכשיו לא מעט מוקדי איסוף וצילום מעל לבנון בדיוק כדי לעקוב אחרי הדברים האלה".
"הקואליציה הבין-לאומית חשובה לא פחות מאשר ב־14 באפריל", הדגיש מפקד מערך ההגנה האווירית לשעבר. "היא יותר חשובה מול השחקנים הרחוקים. אני לא רואה את אותה חשיבות מול חיזבאללה, אבל אם תהיה קואליציה יציבה, היא תאפשר לנו להתמקד בהתקפה מול חיזבאללה".
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות