כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
קינוח פופולארי

טעים ומוצלח: מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד

קינוח קל וטעים שמתקבל טוב בכל ארוחה או אירוע חגיגי, מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז ושוקולד שלא תספיקו להגיש והכל כבר יתחסל

טעים ומוצלח: מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד
חיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד צילום: נועם זיגדון

מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד

המצרכים לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד:

כוס מדידה אוניברסלית

תבנית בנונית

לשכבה הראשונה:

  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס חמאת בוטנים טבעית
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כוסות פצפוצי אורז

לשכבה השניה:

  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 1 כוס מטבעות שוקולד לבן

לקישוט:

  • 1 חב' שוקולד מריר

אופן ההכנה לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד:

הכנת השכבה הראשונה:

  1. מכניסים את כל החומרים לסיר ומחממים על להבה קטנה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
  2. מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת השוקולד 4 כוסות פצפוצי אורז
  3. מערבבים היטב עד שכל הפיצפוצים עטופים בשוקולד
  4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת פנימה
  5. משטחים ומהדקים הייטב 

הכנת השכבה השנייה:

  1. מחממים את חמאת הבוטנים והשוקולד הלבן בסיר על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת לבנה אחידה וחלקה
  2. שופכים את התערובת הלבנה על שכבת הפצפוצים ומורחים בצורה אחידה - מיישרים באמצעות כף .

לקישוט:

  1. ממיסים מעט שוקולד מריר בשקית זילוף, עושים חור קטן ומציירים קוים על השיכבה הלבנה לרוחב
  2. עוברים עם קיסם למעלה ואח"כ למטה וכך נוצר צורת שיבולים
  3. מכניסים למקרר עד להתייצבות מלאה 
  4. מוציאים מהמקרר, חותכים עם סכין חדה לקוביות קטנות ומכניסים למנג'טים
  5. מגישים ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

קרדיט מתכון: ליגל מורדו

מאת: נועם זיגדון

 

 

מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים מתכון לקינוח מתכון פרווה מתכון לפצפוצי אורז

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}