קינוח פופולארי
טעים ומוצלח: מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד
קינוח קל וטעים שמתקבל טוב בכל ארוחה או אירוע חגיגי, מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים עם פצפוצי אורז ושוקולד שלא תספיקו להגיש והכל כבר יתחסל
- חני לוין
- כ"ח תמוז התשפ"ד
חיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד צילום: נועם זיגדון
מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד
המצרכים לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד:
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית בנונית
לשכבה הראשונה:
- 1 כוס דבש
- 1 כוס חמאת בוטנים טבעית
- 200 גרם שוקולד מריר
- 4 כוסות פצפוצי אורז
לשכבה השניה:
- 1 כוס חמאת בוטנים
- 1 כוס מטבעות שוקולד לבן
לקישוט:
- 1 חב' שוקולד מריר
אופן ההכנה לחיתוכיות חמאת בוטנים ופיצפוצי שוקולד:
הכנת השכבה הראשונה:
- מכניסים את כל החומרים לסיר ומחממים על להבה קטנה עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה
- מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת השוקולד 4 כוסות פצפוצי אורז
- מערבבים היטב עד שכל הפיצפוצים עטופים בשוקולד
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ושופכים את התערובת פנימה
- משטחים ומהדקים הייטב
הכנת השכבה השנייה:
- מחממים את חמאת הבוטנים והשוקולד הלבן בסיר על אש נמוכה עד שמתקבלת תערובת לבנה אחידה וחלקה
- שופכים את התערובת הלבנה על שכבת הפצפוצים ומורחים בצורה אחידה - מיישרים באמצעות כף .
לקישוט:
- ממיסים מעט שוקולד מריר בשקית זילוף, עושים חור קטן ומציירים קוים על השיכבה הלבנה לרוחב
- עוברים עם קיסם למעלה ואח"כ למטה וכך נוצר צורת שיבולים
- מכניסים למקרר עד להתייצבות מלאה
- מוציאים מהמקרר, חותכים עם סכין חדה לקוביות קטנות ומכניסים למנג'טים
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: ליגל מורדו
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות