י"ג אלול התשפ"ד
16.09.2024
מנה עיקרית קלה ויוקרתית

מתכון לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי

מנה עיקרית קלה להכנה, טעימה ויוקרתית, מתכון לקוביות אסאדו עם מקלות בטטה וטבעות בצל בתיבול אסייאתי מושלם

מתכון לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי
אסאדו עם בטטות וטריאקי צילום: אורלי מוסאי

מתכון לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי / אורלי מוסאי

המצרכים לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי:

  • 1 בצל פרוס לפרוסות
  • 6 שיני שום שלמות
  • 1 בטטה גדולה
  • 9 קוביות אסאדו
  • 1 כפית עד כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • כפית פפריקה
  • 1/3 כוס שמן זית/רגיל
  • 1/3 כוס טריאקי
  • 1/3 כוס מים

אופן ההכנה לאסאדו בתנור עם בטטה ובצלים ברוטב אסיאתי:

  1. מניחים את הבצל והשום בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  2. את בשר האסאדו והבטטות מניחים על הבצל והשום בתבנית ומכינים את הרוטב
  3. בקערית מכניסים מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ושמן ומערבבים הייטב לאיחוד
  4. מורחים את תערובת התיבול על האסאדו מכל כיוונים
  5. את הרוטב טריאקי מזלפים מעל האסאדו המתובל ואת המים מוסיפים בפינה של התבנית .
  6. מכסים את התבנית בנייר אייפה ומעל נייר כסף
  7. מכניסים לתנור שחומם מראש על 220 מעלות ואופים במשך 3 שעות
  8. בחצי שעה האחרונה מסירים את הכיסוי לקבלת שיזוף וצמצמום הנוזלים
  9. מגישים עם אורז לבן ומתענגים על כל ביס

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לאסאדו בטריאקי מתכון לבשר אסאדו מתכון בשרי מתכון למנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}