מתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת
מתכון נהדר למנת דגים מושלמת - דג סלמון המתבשל ברוטב טריאקי ומוגש לצד ירקות מאודים בתיבול מתקתק אנין, מעניק מנת פתיחה מושלמת לכל סעודה חגיגית
- חני לוין
- כ"ג תמוז התשפ"ד
סלמון בטריאקי עם ירקות צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת / אפרת סיאצ'י
המצרכים לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת:
לדגים:
- 3 נתחי פילה דג סלמון
- 1 כף שמן זית
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 2 שיני שום כתושות
- קורט פלפל שחור
- גבעול בצל ירוק קצוץ
לירקות:
- 1 תפו”א
- 1 גזר
- 1 קישוא
- 1/2 גמבה
- 1/2 בצל
- 2 כפות רוטב טריאקי
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה לדג סלמון ברוטב טריאקי עם ירקות במחבת:
- בקערה מכניסים כף שמן זית, 3 כפות רוטב טריאקי, קורט פלפל שחור ו-2 שיני שום כתושות ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים את חתיכות הסלמון ומעסים הייטב ברוטב כך שהדגים יקבלו את כל התיבול
- חותכים את הירקות לקוביות קטנות (כמו סלט).
- מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומבשלים את הירקות בסיר מכוסה במשך 10-15 דקות עד לריכוך
- לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כפות רוטב טריאקי, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מעבירים את הירקות לקערה ושומרים להגשה.
- במחבת נפרדת מחממים כף שמן ומניחים את דגי הסלמון על החלק החשוף (כשהעור פונה כלפי מעלה) וצורבים את הדג במשך כ-2 דקות על אש גבוהה.
- מנמיכים לאש בינונית, מכסים ומשאירים ל 3 דקות נוספות
- מרימים את המכסה, הופכים את הסלמון צד (הפעם כשהחלק של העור כלפי מטה), מפזרים בצל ירוק. מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5-10 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג מבושל אך עדיין רך ועסיסי.
- מגישים את הדג לצד הירקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות