מתכון לתבשיל בשר ברוטב צלי עם גרגירי חומוס
מתכון מושלם לסעודה בשרית הולמת וחגיגית, מתאים לשבתות, חגים וזמנים מיוחדים, תבשיל קוביות בשר עם גרגירי חומוס ברוטב לצלי מעניק טעם משובח לכל ארוחה
תבשיל בשר עם גרגירי חומוס ברוטב לצלי צילום: אסתי
מתכון לתבשיל בשר ברוטב צלי עם גרגירי חומוס / אסתי
מצרכים לתבשיל בשר ברוטב צלי עם גרגירי חומוס:
- נתח של בשר כתף מספר 5 (1 קילוגרם)
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 כפית גדושה אבקה בטעם צלי בשר או אבקת מרק עוף
- 2 כוסות חומוס מבושל (אפשר גם מקופסת שימורים)
- 1 פלפל שטה חריף חצוי(אופציונלי)
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כף סילאן או דבש
אופן ההכנה לתבשיל בשר ברוטב צלי עם גרגירי חומוס:
הכנת הבשר:
- מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים
- מבשלים במשך כ3 וחצי שעות עד שהבשר מתרכך .
- מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
- חותכים את הבשר לקוביות ומכינים רוטב
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה נאה
- מוסיפים סילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק וקמצוץ מלח
- מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים 1 עד 2 כוסות מים רותחים
- מביאים לרתיחה במשך מספר דקות ומוסיפים את החומוס המבושל
- לאחמ"כ מסדרים את קוביות הבשר ברוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים שלוש רבעי גובה מעל הבשר .
- מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית כ 30 עד 40 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מידי פעם משקים את הבשר ברוטב .
- מפזרים מעט פטרוזיליה ומגישים לצד קוסקוס או אורז
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות