טעימה ורכה
מתכון לעוגת שיש גבוהה ומוצלחת
מתכון נהדר לעוגה מוצלחת גבוהה ומרשימה, עוגת שיש רכה שמתאימה במיוחד לאורחים או להתפנק עליה בהפסקת קפה
- חני לוין
- י"ח תמוז התשפ"ד
עוגת שיש גבוהה צילום: עליזה עליון
מתכון לעוגת שיש גבוהה ומוצלחת / עליזה עליון
המצרכים לעוגת שיש גבוהה ומוצלחת:
- 6 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 2 וחצי כוסות קמח תופח
- גרד מתפוז אחד
- 1 כוס מים מהברז
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 שוקולד מריר מומס במיקרו עם כף שמן וכף ממרח שוקולד
אופן ההכנה לעוגת שיש גבוהה ומוצלחת:
- מפרידים את הביצים
- את החלבונים מקציפים עד שנהיה מעט לבן ורק אז מוסיפים בהדרגה את הסוכר
- בקערה נפרדת, מערבבים הייטב את החלמונים עם השמן, המים, הווניל והקמח עד לאיחוד
- מאחדים יחד בתנועות קיפול את תערובת החלבונים עם תערובת החלמונים עד לקבלת בלילה אחידה
- שומרים כוס מהבלילה בצד ומערבבים אותה עם השוקולד המומס
- מעבירים את הבלילה הלבנה לתבנית אפייה ומעל שופכים את הבלילה שערבבנו עם השוקולד
- מערבבים בעדינות לקבלת צורה משויישת
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ואופים במשך כשעה
- בודקים בעזרת קיסם אם יוצא יבש פירורי ומוציאים מהתנור
- מוציאים מהתנור מצננים ומפזרים מעל אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות