כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
כמה צריך לבדוק

שולח גוי לטבילת כלים ולא שם לב בכלל שהמדבקות נשארו

ידיעות כשרותיות חשובות לקראת בין הזמנים הבעל״ט משולחנו של מומחה הכשרות הנודע הרב יוחנן רייכמן | פרק שני

שולח גוי לטבילת כלים ולא שם לב בכלל שהמדבקות נשארו
טבילת כלים צילום: גרשון אלינסון, פלאש 90

רבים וטובים יוצאים לנפוש בבתי מלון, בתי הארחה, צימרים ועוד בארץ ובעולם בימי בין הזמנים, וברור כשמש שמבקשים לנפוש כהלכה ללא פשרות, ולא להכשל חלילה.

סודות מעולם הכשרות 2

התהדר בפניי יהודי נשוא פנים מאנ״ש המנהל סוכנות נופש לתפארת ללא פיקוח והשגחה, (סטייל כל המוצרים…) השגחתי האישית טובה יותר פי 10 מכל השגחה אחרת, ואתה מוזמן לבוא לבדוק.

הסתקרנתי, סוכן נופש עם עומס ולחץ עבודה מתמיד הייתכן שמערך הכשרות אצלו אכן ברמה גבוהה כמצופה?
החלטתי שאני מרים את הכפפה ומגיע לראות את הפלא במו עיניי, ומיד קלטתי שאני צודק, סליחה לא אני צודק אלא חכמי ישראל אשר תיקנו והזהירו ׳בעל עסק אינו נאמן על כשרות המקום׳, צודקים.

ושאלתי אותו האם הנך טובל כלים? וודאי ענה איזו שאלה בכלל זה הרי א׳ ב׳ של כשרות. אז מדוע יש מדבקות על כל הכוסות ביקשתי לדעת, אחמד! הוא צועק, כמה פעמים אמרתי לך כשאתה הולך לטבול כלים תוריד את המדבקות….  אה? הבנתם? שולח גוי לטבילת כלים…. ולא שם לב בכלל שהמדבקות במקומם מונחים. 

וממשיך אני בסיור -אתה אספן בקבוקים? אני שואל לאור הערימה של בקבוקי יין ריקים שנערמו בחדר צדדי,
לא, הוא עונה אני משתמש בזה להגשת רטבים, טבילת כלים כן? אני זורק לעברו, מה? הוא פוער פה בבקשה בלי שטויות בסדר?!.

אתה לא יודע שכלים כמו צנצנות קפה ובקבוקי יין מזכוכית וכן תבניות אלומיניום בשימוש חוזר מתחייבים בטבילת כלים אני תוהה? ואז הוא מסנן אני לא בריסקער. תעזוב.

ואז החלטתי אני ממשיך לבדוק את הנעשה במקום, בשעה 5 אחה״צ הצוות מתחיל לארוז ולהעמיס על משאית את כל טוב מצרים יוצאים לארוחה בטבע, הערב אני מפנק את האורחים בטיול לאור הירח, פלוס ארוחה מושקעת, העמדות נפרסות, חובשים כיפה אחידה לכל הטבחים, וצדה עיני עמדה סינית, שזה אומר מנות בסגנון המטבח הסיני הכולל הקפצות מול האורח, מה שמך אני שואל את הטבח שאייש את העמדה? יורי ענה,
אני ניגש לבעלים ומתעניין האם כל הטבחים יהודים? לא צריך הוא צועק לעברי, מה אתה לא יודע שאין בישול גוי באוכל מבושל? 

אבל בעמדה הסינית מי שיודע ומבין בתחום הקולינרי לא הכל מבושל הוא מקפיץ בוואק (סוג מחבת) מזון לא מבושל לפי דרישת הלקוח. 

רגע! בעמדה הישראלית (פיתה פלאפל) הוא פותח את הפיתות עם סכין יפני האם הסכין טבול? אני שואל, אתה עם שגעונות שלך הוא מפטיר לעברי, ואז אני שם לב שהוא הולך הצידה מוציא את הטלפון הנייד שלו ומשוחח כמה דקות וחוזר אלי במבט מושפל, אוי אתה צודק…. הרב שלי אמר לי שאתה צודק…. כל מה שאמרת לי היום נכון… ולוחש לי, אתה מוכן לתת לי כשרות מהיום והלאה? ואיך אני מכפר על כל זה?…

 ידידיי 

האם מספיק מובן לכם שכשרות זה מקצוע לכל דבר וענין? 

והאם מספיק מובן לכם

שלא נופשים/אוכלים בשום מקום בלי פיקוח של מומחה בניהול מערכות כשרות?

הפינה המחכימה

למטיילים, לכתחילה אסור לצלם שמש במילואה וירח אפילו שאינו מלא, לכן כדאי להזהר ולא לצלם את השמש בתחילת השקיעה אבל שמש חלקית אחרי שהתחילה לשקוע מותר. ויש מתירים.

למידע ולהתייעצות:
טלפון: 052-7112543
וואטסאפ: 054-7694615
דוא״ל: [email protected]

טבילת כלים נופש חופשה בחו"ל יוחנן רייכמן כשרות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}