כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
לקראת כניסת החוק

כלי מסוכן: מה חושב הציבור הישראלי על הקורקינט החשמלי?

רוב גדול (91%) בציבור חושש להיפגע בתאונת אופניים או קורקינטים חשמליים. 63% מהנשאלים טענו כי לא ירשו לילדים שלהם לרכוב על קורקינטים חשמליים (בהווה ובעתיד)

כלי מסוכן: מה חושב הציבור הישראלי על הקורקינט החשמלי?
לוחית רישוי לקורקינט חשמלי צילום: Dor Pazuelo/Flash90

ב-1 באוגוסט 2024, יכנס לתוקפו תיקון לתקנות התעבורה המחייב את רישומם של כלים ממונעים קלים – אופניים וקורקינטים חשמליים. בהתאם לתיקון, בעלי אופניים וקורקינטים חשמליים המורשים לרכוב (מעל גיל 16 ועברו מבחן כשירות לרכיבה או תאוריה לנהיגה) יחוייבו ברישום במאגר רשות הרישוי ובהתקנת לוחית זיהוי על הכלים. מספר הרישוי יהיה אישי לרוכב, וניתן יהיה להעבירו מכלי לכלי, אך לא מאדם לאדם.

בשלב הראשון הקנס למי שלא הצטייד בלוחית רישום יהיה 100שקלים עקב הצורך לתת לציבור זמן להכיר את החובות החדשות המוטלות עליו לאחר השנה הראשונה ואילך הקנס יהיה 750 שקלים.

מסקר שערכה עמותת אור ירוק באמצעות מכון המחקר "מאגר מוחות" אשר נועד לבחון את עמדות הציבור בנוגע לרוכבי קורקינטים ואופניים חשמליים בישראל עולה כי רוב גדול (91%) בציבור חושש להיפגע בתאונת אופניים או קורקינטים חשמליים. 51% טענו כי הם בעד הוצאת הקורקינטים השיתופיים מהחוק ו-77% אף הודו כי ראו כאלה זרוקים על המדרכה אשר הפריעו להולכי הרגל. רוב הנשאלים (81%) טענו כי הם בעד הורדת מהירות הנסיעה (25 קמ"ש מהירות מקסימלית כיום). 52% מהנשאלים טענו כי המדינה לא צריכה לעודד רכיבה על קורקינטים חשמליים. 63% מהנשאלים טענו כי לא ירשו לילדים שלהם לרכוב על קורקינטים חשמליים (בהווה ובעתיד). כמחצית מהמשיבים בכלל המדגם (47%) מציינים כי רוב רוכבי האופניים והקורקינטים החשמליים לא חבשו קסדה. 

והפתרון: 30% מהנשאלים טענו כי שיפור תשתיות וסלילת שבילי רכיבה יעודים היא הדרך היעילה לצמצום תאונות הדרכים במעורבות אופניים וקורקינטים חשמליים. 29% מאמינים בהגברת האכיפה ו-28% מאמינים כי הגברת האכיפה היא הפתרון היעיל

 עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק אמר: "מספר הנפגעים בתאונות אופניים וקורקינטים חשמליים הולך וגדל בכל שנה ובמקביל, בשנת 2023 הגיע לשיאו גם מספר ההרוגים. עשרה בני אדם נפגעים בממוצע בכל יום, חלקם יישאו נכויות קשות עד סוף חייהם - במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לקדם שינוי מחשבתי בכל הקשור לכלים החשמליים. יש לשים בראש סדר העדיפויות את הבטיחות בדרכים וצמצום ההיפגעות הגבוהה ולעודד חבישת קסדה. במקביל, התיקון החדש המחייב רישום לא יהיה אפקטיבי ללא נוכחות משטרתית מרתיעה בכבישים וברחובות וללא סיוע אכיפתי מצד הפקחים העירוניים. אכיפה ממוקדת וחסרת פשרות תשדר מסר לרוכבים כי עליהם לציית לחוקי התנועה ומי שלא יעשה כך ייענש בחומרה". 

קורקינט ממונע תחבורה קנס

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}