מתאימה לפתיחת הצום
קלה ומהירה: מתכון לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים
מחפשים עוגה קלה, מהירה וטעימה? קבלו מתכון לאחת העוגות הטעימות שיש - עוגת אספרסו בחושה ועסיסית בציפוי קפה ואגוזים שתוכלו להגיש לכל אורח מפתיע או כקינוח לאחר ארוחה חלבית
- חני לוין
- י"ז תמוז התשפ"ד
עוגת אספרסו בציפוי קפה ואגוזים צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים / אפרת סיאצ'י
המצרכים לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים:
- תבנית אינגליש קייק
- 2 ביצים M
- 1/2 כוס סוכר (100 ג’)
- 1/3 כוס שמן קנולה (80 מ”ל)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אספרסו חזק (יש להכין מנת אספרסו ולהוסיף מים עד חצי כוס) (120 מ”ל)
- 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה) (140 ג’)
- 1/2 כפית אבקת קקאו
לציפוי קפה ושוקולד לבן:
- 50 גרם שוקולד לבן
- 1 כף אספרסו מוכן
- 1 כף שמן
- 1-2 כפות אגוזים / שקדים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים:
- בקערה טורפים הייטב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר
- מוסיפים את השמן, תמצית וניל ואספרסו ומערבבים הייטב לאיחוד
- מוסיפים את הקמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים לבלילה אחידה
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנת הציפוי:
- ממיסים קוביות שוקולד לבן עם כף אספרסו וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים אגוזים/שקדים קצוצים ומערבבים.
- יוצקים את תערובת השוקולד והאגוזים מעל העוגה מייד לאחר שהיא יוצאת מהתנור.
- מצפים את העוגה הייטב ושומרים בקירור להתייצבות
מגישים עם כוס קפה ומתענגים
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות