כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מתאימה לפתיחת הצום

קלה ומהירה: מתכון לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים

מחפשים עוגה קלה, מהירה וטעימה? קבלו מתכון לאחת העוגות הטעימות שיש - עוגת אספרסו בחושה ועסיסית בציפוי קפה ואגוזים שתוכלו להגיש לכל אורח מפתיע או כקינוח לאחר ארוחה חלבית

קלה ומהירה: מתכון לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים
עוגת אספרסו בציפוי קפה ואגוזים צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים / אפרת סיאצ'י

המצרכים לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים:

  • תבנית אינגליש קייק
  • 2 ביצים M
  • 1/2 כוס סוכר (100 ג’)
  • 1/3 כוס שמן קנולה (80 מ”ל)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אספרסו חזק (יש להכין מנת אספרסו ולהוסיף מים עד חצי כוס) (120 מ”ל)
  • 1 כוס קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה) (140 ג’)
  • 1/2 כפית אבקת קקאו

לציפוי קפה ושוקולד לבן:

  • 50 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף אספרסו מוכן
  • 1 כף שמן
  • 1-2 כפות אגוזים / שקדים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה לעוגת אספרסו בציפוי קפה, שוקולד לבן ואגוזים:

  1. בקערה טורפים הייטב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר
  2. מוסיפים את השמן, תמצית וניל ואספרסו ומערבבים הייטב לאיחוד
  3. מוסיפים את הקמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים לבלילה אחידה
  4. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות  ואופים במשך 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הכנת הציפוי:

  1. ממיסים קוביות שוקולד לבן עם כף אספרסו וכף שמן, מערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים אגוזים/שקדים קצוצים ומערבבים.
  2. יוצקים את תערובת השוקולד והאגוזים מעל העוגה מייד לאחר שהיא יוצאת מהתנור.
  3. מצפים את העוגה הייטב ושומרים בקירור להתייצבות

מגישים עם כוס קפה ומתענגים

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

מתכון לעוגה בחושה מתכון לעוגת אספרסו מתכונים לפתיחת הצום

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}