הפשילי שרוולים: פילה בקר במראה יוקרתי
בקראסט פיסטוקים, רוטב תאנים מיובשות, יין אדום וקינמון
- מלי ויס
- כ"ט שבט התשע"ה
יחצ
גם טעים וגם נראה נהדר, אז למה שלא תנסו אותו בבית?
החומרים שתצטרכו הם:
4 יח' מדליוני פילה בקר במשקל 120 גר' כל אחד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
100 גר' פיסטוקים קצוצים
קורט זרעי חרדל
קורט טימין קצוץ
לרוטב התאנים:
4 תאנים מיובשות
2 כוסות יין אדום
3 כפות סוכר
2 מקלות קינמון
חצי כף קורנפלור
כך תכינו:
בוזקים יין אדום למחבת עמוקה ומבשלים עד רתיחה. ברתיחה אפשר
להדליק את היין ולאדות את האלכוהול. מוסיפים את התאנים, הסוכר
והקינמון, מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה ומביאים שוב לרתיחה.
בקערית קטנה מניחים את הקורנפלור, מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים עד
קבלת נוזל חלק ללא גושים. בשלב הרתיחה, בוזקים את תערובת הקורנפלור
והמים אל היין.
תוך כדי ערבוב עם מטרפה, הרתיחה תרד. ממשיכים לבשל על להבה גדולה
וברגע שמגיעים שוב לרתיחה - מכבים את האש.
מחממים שמן זית במחבת ברזל או מחבת פסים, מתבלים את נתחי הפילה
במלח ופלפל ומצפים את החלק החיצוני בתערובת של פיסטוקים קצוצים,
טימין וזרעי חרדל.
צורבים את נתחי הפילה כ-3 דקות מכל צד, מניחים על צלחת הגשה, בוזקים
מעל את הרוטב ומגישים בליווי תאנה.
החומרים שתצטרכו הם:
4 יח' מדליוני פילה בקר במשקל 120 גר' כל אחד
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
100 גר' פיסטוקים קצוצים
קורט זרעי חרדל
קורט טימין קצוץ
לרוטב התאנים:
4 תאנים מיובשות
2 כוסות יין אדום
3 כפות סוכר
2 מקלות קינמון
חצי כף קורנפלור
כך תכינו:
בוזקים יין אדום למחבת עמוקה ומבשלים עד רתיחה. ברתיחה אפשר
להדליק את היין ולאדות את האלכוהול. מוסיפים את התאנים, הסוכר
והקינמון, מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה ומביאים שוב לרתיחה.
בקערית קטנה מניחים את הקורנפלור, מוסיפים 2 כפות מים ומערבבים עד
קבלת נוזל חלק ללא גושים. בשלב הרתיחה, בוזקים את תערובת הקורנפלור
והמים אל היין.
תוך כדי ערבוב עם מטרפה, הרתיחה תרד. ממשיכים לבשל על להבה גדולה
וברגע שמגיעים שוב לרתיחה - מכבים את האש.
מחממים שמן זית במחבת ברזל או מחבת פסים, מתבלים את נתחי הפילה
במלח ופלפל ומצפים את החלק החיצוני בתערובת של פיסטוקים קצוצים,
טימין וזרעי חרדל.
צורבים את נתחי הפילה כ-3 דקות מכל צד, מניחים על צלחת הגשה, בוזקים
מעל את הרוטב ומגישים בליווי תאנה.