קלה וטעימה
מתכון לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש
לכל חובבי העוגות המהירות והקלילות, קבלו מתכון מנצח לעוגת פרג ואגוזים בחושה, בציפוי גנאש שוקולד חלבי והכי טעים שיש
- נועם זיגדון
- י"א תמוז התשפ"ד
עוגת פרג ואגוזים בציפוי גנאש צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש:
כוס מדידה חד פעמית חמה
מתאימה לתבנית תבנית 22-24
לעוגה:
- 3 ביצים L שלמות
- ½ כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס מים חמימים
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 1 כוס קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- ½ כוס קוקוס - לא חובה
- ½ כוס אגוזים קצוצים- לא חובה
לציפוי גנאש:
- ½ שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן
אופן ההכנה לעוגת פרג בחושה עם אגוזים בציפוי גנאש:
הכנת העוגה:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כ-5 דקות במהירות גבוהה
- מנמיכים את מהירות המיקסר ל-2 ומוסיפים פנימה בזילוף דק את השמן והמים
- מוסיפים את הקוקוס, האגוזים והפרג ומערבלים עד לאיחוד
- מפסיקים את פעולת המיקסר ובתנועת קיפול מוסיפים את הקמח עד לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש בתוכנית טורבו על 180° ואופים במשך כחצי שעה
- מוציאים את העוגה מתנור ומצננים הייטב, כשהעוגה קרה שופכים את הגנאש
הכנת הגנאש:
- ממיסים יחד את מצרכי הגנאש עד לקבלת מרקם שוקולדי חלק
- שופכים את הגנאש על העוגה הקרה ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות