ב10 דקות: מתכון לעוגת בורקס במילוי גבינות
ממהרים? רוצים להכין ארוחת ערב משפחתית קלילה, טעימה ומהירה? קבלו מתכון מעולה להכנת עוגת בורקס במילוי גבינות על בסיס מלוואח במעטפת קריספית ומושלמת - לא תפסיקו לקצור מחמאות
עוגת בורקס במילוי גבינות צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לעוגת בורקס במילוי גבינות / אפרת סיאצ'י
המצרכים לעוגת בורקס במילוי גבינות:
- תבנית עגולה בקוטר 26
- 2 דפי מלוואח בקוטר 25-26
- 1/2 ביצה טרופה
למילוי:
- 1 קופסת קוטג’ או גבינה לבנה (250 גרם)
- 1 כף קורנפלור או קמח לבן
- 120 גרם גבינה בולגרית או פטה רכה (כוס)
- 50 גרם מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת (כחצי כוס)
- 1/3 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לציפוי:
- 1/2 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה לעוגת בורקס במילוי גבינות:
- בקערה, מערבבים הייטב את כל מצרכי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים דף מלוואח ומעל מורחים שכבה של מלית גבינות כשהדפנות מסביב נשארות ריקות
- על הדפנות מסביב מברישים ביצה טרופה ומניחים מעל דף מלוואח נוסף באופן שווה
- מהדקים את הדפנות הייטב ומברישים את החלק העליון בביצה טרופה ובעזרת סכין חותכים למשולשים
- מפזרים מעל הכל שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות עד להזהבה נאה
- מורידים את התבנית לרשת התנור התחתונה, מכוונים את התנור לחימום גוף תחתון בלבד ואופים 10 דקות נוספות
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות