מתכון להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם
אז איך באמת מכינים ניוקי בבית? מתכון מעולה להכנת ניוקי ביתי במרקם עננים מושלם, מארבעה מצרכים בלבד, נגישים ופשוטים – כך עושים את זה
- חני לוין
- ח' תמוז התשפ"ד
ניוקי ביתי צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם / אפרת סיאצ'י
המצרכים להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם:
- 1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים
- 2-3 כוסות קמח לבן
- 2 כפות שמן זית או חלמון ביצה (הצהוב)
- 2 כפיות מלח
אופן ההכנה להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם:
- את תפוחי האדמה מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
- מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת ומנגבים אותם הייטב בעזרת נייר סופג.
- ממתינים מספר דקות עד שתפוחי האדמה יתקררו מעט ולאחמ"כ מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).
- מוסיפים לתוך הפירה 2 כוסות קמח, שמן זית / חלמון ומלח ומערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ומעט קפיצי.
- מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות
- אם הבצק דביק מידי - יש להוסיף עוד קמח. חשוב לעבוד מהר בכדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לדביקים.
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.
- בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.
- מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים
- כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב הרצוי (יש להכין את הרוטב לפני בישול)
- רוטב שמנת פטריות / רוטב רוזה / רוטב חמאה ומרווה או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות