י"ז חשון התשפ"ה
18.11.2024

מתכון להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם

אז איך באמת מכינים ניוקי בבית? מתכון מעולה להכנת ניוקי ביתי במרקם עננים מושלם, מארבעה מצרכים בלבד, נגישים ופשוטים – כך עושים את זה

מתכון להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם
ניוקי ביתי צילום: אפרת סיאצ'י

מתכון להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם / אפרת סיאצ'י

המצרכים להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם:

  • 1 ק”ג תפוחי אדמה אדומים קלופים חצויים
  • 2-3 כוסות קמח לבן
  • 2 כפות שמן זית או חלמון ביצה (הצהוב)
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה להכנת ניוקי ביתי במרקם מושלם:

  1. את תפוחי האדמה מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
  2. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית-גבוהה במשך 30-40 דקות עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
  3. מעבירים את תפוחי האדמה לצלחת ומנגבים אותם הייטב בעזרת נייר סופג.
  4. ממתינים מספר דקות עד שתפוחי האדמה יתקררו מעט ולאחמ"כ מועכים אותם לפירה חלק בעזרת מועך פירה (רצוי להשתמש במועך פירה צפוף שנראה כמו כותש שום גדול).
  5. מוסיפים לתוך הפירה 2 כוסות קמח, שמן זית / חלמון ומלח ומערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד ומעט קפיצי.
  6. מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן עם ידיים משומנות
  7. אם הבצק דביק מידי - יש להוסיף עוד קמח. חשוב לעבוד מהר בכדי שתפוחי האדמה לא יהפכו לדביקים.
  8. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומגלגלים כל חלק לנקניק בעובי כ-2 ס”מ.
  9. בעזרת סכין חדה או סכין שפכטל חותכים לכריות בעובי 2-3 ס”מ ומעבירים לצלחת מקומחת.
  10. מחממים מים בסיר עם שליש כפית מלח וכשהמים רותחים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים במשך כ-2 דקות או עד שהניוקי צפים
  11. כשהניוקי מוכנים מעבירים אותם ישירות למחבת עם הרוטב הרצוי (יש להכין את הרוטב לפני בישול)
  12. רוטב שמנת פטריות / רוטב רוזה / רוטב חמאה ומרווה או כל מה שאוהבים

בהצלחה רבה ובתאבון

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשר דקות

מתכון לניוקי מתכון פרווה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}