מתכון: סלט אטריות אורז עם פסטרמה בדבש
מתכון קליל מבית 'זוגלובק' לגיוון בארוחות היומיום - אטריות אורז עם פסטרמה בדבש
- אלי כהן
- כ"ח שבט התשע"ה
צילום: ליאורה קרן בועז לביא
החורף בעיצומו, וכולנו מבקשים מידי פעם לגוון בארוחות היומיומיות. לכבוד הרחבת מגוון המוצרים של 'זוגלובק' עם קו מוצרים חדש בכשרות הרב מחפוד בנוסף לקו המוצרים בכשרות הרב רובין, קבלו מתכון קל ומהיר להכנת ארוחת צהרים או ערב מזינה.
רכיבים ל4-6 מנות:
120 גרם פסטרמה בדבש (חבילה) של זוגלובק - חתוכה לרצועות דקות
450 גרם איטריות אורז דקות (או איטריות שעועית)
4 כפיות שמן סומסום
2 גזרים חתוכים לרצועות או מרוסקים על מגרדת גסה
5 מלפפונים ירוקים על קליפתם
3 בצלים ירוקים
200 גרם בוטנים קלויים
4 כפות שומשום קלוי
שומשום שחור לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: שמים את כל חמרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב. לרוטב: 1/4 כוס שמן שומשום קלוי טהור, 1/2 כוס חומץ אורז, 1/4 כוס סויה, 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק או חצי כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר, 1 שן שום כתושה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1 כף סוכר חום, 1/2 כפית מלח.
2. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
3. מסננים את האטריות ומטפטפים עליהן 4 כפות שמן שומשום. מעבירים לקערה רחבה.
4. מוסיפים את הגזר המרוסק, המלפפון החתוך, הבצל הירוק ורצועות הפסטרמה.
5. מערבבים ומוסיפים את הרוטב. שוב מערבבים (בעזרת מזלג גדול או אפילו בעזרת הידיים).
6. זה הזמן להוסיף גם את הבוטנים ואת השומשום.
7. לפני ההגשה אפשר לקשט בשומשום שחור
רכיבים ל4-6 מנות:
120 גרם פסטרמה בדבש (חבילה) של זוגלובק - חתוכה לרצועות דקות
450 גרם איטריות אורז דקות (או איטריות שעועית)
4 כפיות שמן סומסום
2 גזרים חתוכים לרצועות או מרוסקים על מגרדת גסה
5 מלפפונים ירוקים על קליפתם
3 בצלים ירוקים
200 גרם בוטנים קלויים
4 כפות שומשום קלוי
שומשום שחור לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: שמים את כל חמרי הרוטב בצנצנת ומנערים היטב. לרוטב: 1/4 כוס שמן שומשום קלוי טהור, 1/2 כוס חומץ אורז, 1/4 כוס סויה, 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מרוסק או חצי כפית שטוחה אבקת ג'ינג'ר, 1 שן שום כתושה, 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק, 1 כף סוכר חום, 1/2 כפית מלח.
2. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
3. מסננים את האטריות ומטפטפים עליהן 4 כפות שמן שומשום. מעבירים לקערה רחבה.
4. מוסיפים את הגזר המרוסק, המלפפון החתוך, הבצל הירוק ורצועות הפסטרמה.
5. מערבבים ומוסיפים את הרוטב. שוב מערבבים (בעזרת מזלג גדול או אפילו בעזרת הידיים).
6. זה הזמן להוסיף גם את הבוטנים ואת השומשום.
7. לפני ההגשה אפשר לקשט בשומשום שחור
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות