מתכון לבייגל קריספי כמו של המאפיה
המאפה האהוב בהכנה ביתית: מתכון מנצח לבייגל ביתי מושלם ממש כמו של המאפיות - לא תפסיקו לקצור מחמאות
- חני לוין
- ב' תמוז התשפ"ד
בייגל צילום: freepik
מתכון לבייגל קריספי כמו של המאפיה / אסתי
מצרכים לבייגל קריספי כמו של המאפיה:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף סילאן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף מלח
- 3/4 + 2 כוסות מים (כוס קרטון)
לציפוי:
- קערה עם מים פושרים + כפית סילאן
- קערה עם שומשום + כף פטרוזיליה יבשה / קצח (לא חובה)
אופן הכנה לבייגל קריספי כמו של המאפיה:
- בקערת מיקסר מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים
- מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק .
- מניחים את הבצק מכוסה להתפחה במשך רבע שעה
- לאחר רבע שעה לשים שוב את הבצק ומתפיחים מכוסה במשך כשעה .
- בעזרת ידיים משומנות קורצים מעט מהבצק ויוצרים חור
- טובלים את הבצק בקערה של המים ומיד לאחר מכן מצפים בקערת שומשום.
- מניחים על גבי נייר אפיה במגש במרווחים .
- נותנים מנוחה כ 15 דקות במגש
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך כ 25 דקות עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות