טעימה וואוו
קלה להכנה: מתכון לעוגת שמנת ומלבי ללא אפייה
עוגה קרה ללא אפייה טעימה ומושלמת, מתכון לעוגת שמנת בציפוי מלבי שמתאימה במיוחד לפתיחת הבוקר עם כוס קפה חם, קלה להכנה וטעימה וואוו
- חני לוין
- כ"ד סיון התשפ"ד
עוגת שמנת ומלבי צילום: ניצה בן ישי
מתכון לעוגת שמנת ומלבי / ניצה בן ישי
המצרכים לעוגת שמנת ומלבי:
(מתאים לתבנית מס 24 או 22)
לתחתית:
- 150 ג' ביסקוויטים טחונים דק
- 4 כפות קוקוס
- 100 ג' חמאה מומסת
למילוי:
- 500 מ"ל שמנת להקצפה(38%)
- 1 פודינג בטעם מלבי
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר.
- 250 ג' גבינת שמנת בטעם טבעי (אני השתמשתי בנפוליאון)
- 200 ג' שמנת של פעם
לציפוי:
- 100 ג' שוקולד לבן
- 1/2 כוס סירופ מלבי
לעיטור העוגה:
- קוקוס
- פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה לעוגת שמנת ומלבי:
הכנת התחתית:
- במעבד מזון, מערבלים הייטב את הביסקוויטים עם הקוקוס והחמאה עד לאיחוד
- מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ומכינים את המילוי
הכנת המילוי:
- מקציפים את השמנת להקצפה עם הפודינג ו3 כפות גדושות אבקת הסוכר עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מכניסים את השמנת בטעם טבעי, שמנת של פעם ו1 כף אבקת סוכר ומערבבים הייטב לאיחוד
- מאחדים את תערובת השמנת עם הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עד לאיחוד
- יוצקים את הבלילה על תחתית הביסקוויטים, משטחים הייטב ומכניסים לקירור עד להתייצבות
הכנת ציפוי מלבי:
- ממיסים יחד את השוקולד וסירופ המלבי, מערבבים הייטב ומצננים
- יוצקים את הציפוי על העוגה ומעטרים סביב העוגה עם קוקוס ופיסטוקים טחונים.
- מכניסים למקרר להתייצבות
- שומרים בקירור עד להגשה ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות