טעימים ומיוחדים
מתכון לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד
אוהבים עלי סיגר? קבלו מתכון להכנת עלי סיגר בבית, המתכון הזה מתאים לאלו שאוהבים להשקיע, מתכון שמצריך סבלנות מרובה אך העבודה משתלמת
- נועם זיגדון
- כ"א סיון התשפ"ד
- 4 תגובות
עלי סיגר ביתיים צילום: נועם זיגדון
מתכון לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד / נועם זיגדון
המצרכים לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד:
כוס מדידה: כוס מדידה אוניברסלית. כמות: כ-30 עלים תלוי בקוטר המחבת
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 2 כוסות מים מהברז
- ½ כף חומץ
- ½ כף שמן
- ½ כף מלח
למילוי תפוחי אדמה:
- 5 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- תבלין למפרום
- 1 ביצה
אופן ההכנה לעלי סיגר - בוריקה בעבודת יד:
הכנת הבצק:
- בקערה מערבלים היטב את מצרכי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ודביק
- מכסים את הבצק ומניחים בצד במשך חצי שעה
- לאחר חצי שעה מתחילים ללוש פעם נוספת במשך מספר דקות
- חוזרים על פעולה זאת 4 פעמים - סה"כ שעתיים של התפחה ולישה
- מכסים את הבצק ומכניסים למקרר למשך לילה שלם כ-12 שעות
- מחממים מחבת טפלון
- לוקחים חתיכת בצק ומורחים שכבה דקה על כל המחבת
- מחכים מספר דקות עד שהעלה מתבשל והקצוות נפרדות מהמחבת
- מניחים את העלים במגש
- רצוי לשים נייר אפיה או שקית בין העלים
- ניתן להקפיא את העלים
הכנת עלי הסיגר:
- מחממים מעט שמן במחבת ומניחים חצי מהעלה במחבת
- שופכים ביצה עם מעט מלח ומכסים את הביצה עם החצי השני של העלה – לקבלת חצי עיגול
- מטגנים משני צדדים
- אפשר לקפל למלבן ולהכניס לפיתה בתוספת סלט, טיירשי, פיטרוזליה, בצל וטחינה ולהנות
- ניתן למלא את העלים בבשר תפוחי אדמה, ביצה ועוד...
למילוי תפוחי אדמה:
- מערבבים את הפירה עם יתר התבלינים
- ממלאים את העלה ומטגנים משני צדדים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות