מוצלחת וטעימה
מתכון לעוגת שמנת עם זיגוג לימוני
אוהבים עוגות גבינה או שמנת? קבלו מתכון מוצלח וקל להכנה לעוגת שמנת אפויה בזיגוג לימוני עדין ומלא טעם, עוגה שמתאימה כקינוח לארוחה חלבית
- נועם זיגדון
- ט"ז סיון התשפ"ד
עוגת שמנת עם זיגוג לימוני צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת שמנת עם זיגוג לימוני / נועם זיגדון
המצרכים לעוגת שמנת עם זיגוג לימוני:
לעוגה:
- 4 ביצים L
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 גביעי שמנת חמוצה 15% לפחות
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כפית גרדת לימון
לזיגוג:
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2-3 כפות מיץ לימון
- מעט גרידת לימון
אופן ההכנה לעוגת שמנת עם זיגוג לימוני:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 5 דקות עד לקבלת קצף בהיר ותפוח
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן, השמנת, גרידת הלימון והתמצית וניל ומערבלים הייטב
- מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפיה ומערבלים באיטיות עד להטמעת הקמח (רצוי להפסיק את פעולת המיקסר ולערבב בתנועת קיפול)
- יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 או ל- 2 תבניות אינגליש קייק
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-40 דקות
לזיגוג:
- בקערה מכניסים את אבקת סוכר, מיץ לימון ומעט גרידת לימון ומערבבים הייטב לאיחוד
- לאחר שהעוגה התקררה לגמרי שופכים את רוטב הזיגוג מעל ושומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות