מתכון לעוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן
מתכון לעוגיות אמסטרדם נדירות וטעימות והפעם בגרסת פיסטוק במילוי שוקולד לבן, עוגיות שתמיד כייף לפתוח איתן את הבוקר או לגמור יום עבודה עמוס
- חני לוין
- י"ג סיון התשפ"ד
עוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן
המצרכים לעוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן:
כוס מדידה אוניברסלית
כמות: בין 10- 18 עוגיות
הערה: אין להשתמש בקמח תופח – יש להשתמש בקמח לבן וכפית אבקת אפיה
- 250 גרם חמאה קרה
- ¾ כוס סוכר חום
- ½ כוס סוכר לבן
- 2 ביצים L
- 50 גרם מחית פיסטוק לא ממותקת
- ¼-3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1כפית סודה לשתיה
- ½ כוס שוקולד צ'יפס לבן
- ⅓ כוס פיסטוקים קלויים
למילוי:
- קוביות שוקולד לבן
אופן ההכנה לעוגיות אמסטרדם בטעם פיסטוק עם שוקולד לבן:
- במעבד מזון מכניסים את החמאה והסוכרים
- מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת קרם חמאתי
- מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשוקולד הצ'יפס והפיסטוקים
- מערבלים עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את הפיסטוק והשוקולד ומערבלים עד להטמעה בבצק
- מכניסים את הבצק למקפיא למשך חצי שעה
- מחלקים את הבצק ל- 10-18 כדורים
- מכדררים לעיגולים ובכל כדור בצק מטמיעים קוביית שוקולד לבן
- מניחים את העוגיות בתבנית שקעים או על נייר אפיה משומן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 170° בדיוק ואופים 12 דקות
- הן אמורות להיות רכות ויתייצבו בצינון
- אפשר לזלף שוקולד לבן מומס על העוגיות
בהצלחה רבה ובתאבון
מתוך הספר: שבועות של געגוע
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות