כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
איך מטפלים בדבר כזה?

הגר"ש גלאי: "דחייה חברתית זה משהו שגורם נזק לכל החיים"

בכנס מיוחד למורות שנערך ביוזמת ראש העיר משה ליאון עבור מורות חרדיות ועסק בנושא ילדות דחויות בחברה וחרמות חברתיים הובאו דברי הדרכה מהגאון רבי שמעון גלאי. "אם נזכור שבזכות זה שנקרב ילדה היא תקים בית נאמן בישראל בעוד עשרים שנה וודאי נחשוב אחרת"

הגר"ש גלאי: "דחייה חברתית זה משהו שגורם נזק לכל החיים"
הגר"ש גלאי במעונו צילום: Yaakov Naumi/Flash90

שבוע החינוך הירושלמי: עיריית ירושלים והאגף לחינוך חרדי בעירייה ערכו ביום ראשון השבוע ערב הוקרה מיוחד לחינוך החרדי ביוזמת ראש העיר משה ליאון, מתוך מטרה להוקיר את עבודת הקודש של נשות החינוך היסודי ולהעצים את הכוח שיש בכל אשת חינוך למען ילדות ישראל.

במרכז הכנס עמד דיון מיוחד תחת הכותרת "תשמעו סיפור שקוף - על הילד השקוף והדחוי". אנשי מקצוע מתחום החינוך והטיפול ניתחו את האתגר עבור אנשי ונשות החינוך בנושא ילדים דחויים והציגו פתרונות ומענים. במרכז הדיון הובאו דבריהם של מרנן ורבנן גדולי ישראל בנושא רגיש זה, דברים שהביא הרב אברהם פינזל מנהל מוסדות 'חכמת שלמה'.

במרכז הכנס הובאו דבריו של הגאון רבי שמעון גלאי שהתבטא באופן חריף על החומרה שבהטלת חרם במוסדות חינוך.

הגר"ש גלאי על הילד הדחוי צילום: עיריית ירושלים

להלן התמלול המלא שמתפרסם כאן לראשונה:

"בוודאי בוודאי שאין ספק שהנושא הזה נושא מאד כאוב ואשריכים שהתאספתם כדי לדון בנושא החשוב והמורכב הזה, כי באמת זה נושא שכל מי שמתעסק, אם זה רב או כל מי שמתעסק בתחום של חינוך רואה את ההשלכות לעתיד, שברוב המקרים שיש השפעות לעתיד זה מזה שבגיל הצעיר הם סבלו והם לא יכלו להגיד, הם לא יכלו לדבר, אם זה בגלל כאלה שהן לא יודעות להגיב ולא יודעות להגיד את מה שמפריע להן, או אפילו אלה שכן יודעות אבל זה נחרש עמוק בלב, ולכן החשיבות של הדבר הזה".

"אני בתור אחד שרואה את זה יום יום אבל בלי להגזים, בלא אחד שברוב המקרים זה רק בגלל פגיעות בגיל צעיר. אם זה בגלל שלא התקרבו מספיק, הרגישו דחויות, או בגלל שבאמת דחו אותם,  ולכן אשריכם שהתאספתם לדון בנושא הזה".

"ואני רוצה להגיד שלפעמים אדם חושב, נדון ונדון. צריכים לדעת דבר אחד: שאם אדם עושה הקב"ה נותן סיעתא דשמיא. כי בזה צריכים המון המון סיעתא דשמיא כדי לקלוט את זה, מי הבת הזאת? אבל ברגע שתשועה ברוב יועץ ומנסים למצוא דרכים לטפל בזה, אז יש סיעתא דשמיא ואני רק יגיד שאמרתי נעשה ונשמע, אני אמרתי מה פרוש נעשה ונשמע? חז"ל הסבירו שכלל ישראל הקדימו נעשה לנשמע".

את דבריו סיים: "אבל צריכים להבין דבר אחד. כשיהודי אומר "נעשה" אז הוא מתכוון אני רוצה לעשות. אם אנחנו נחשוב שבזכות הדיבור, או מילה אחת טובה, בזכות זה היא תקים בית נאמן בישראל בעוד עשרים שנה וודאי נחשוב אחרת".

שאלה: יש לרב איזה עיצה איך מטפלים בדבר כזה? ענישה, הסברה מוסר?

הגר"ש גלאי: קודם כל לרצות לעזור, כשרוצים לעזור יש סיעתא דשמיא. שאלו את אחד מגדולי המוסר מה צריך לעשות בשביל לעשות, לאהוב את התלמידים ולרצות לעזור להם, ומהניסיון אם רוצים יש סיעתא דשמיא, וצריכים לדעת דבר אחד שכל אחד צריך ס"ד בחינוך הילדים שלו.

אמר החתם סופר, כל היום חונן ומלוה וזרעו לברכה אם דואגים לאחרים אז הקב"ה יעזור שתהיה סיעתא דשמיא שיהיה הצלחה בחינוך של הילדים שלהם, ויבורכו ראש העיר שדואג לזה וכל העוזרים שלו המנהלים שעוזרים בענין הזה וודאי שבעזרת ה' יהיה סיעתא דשמיא והזכות הגדולה של עצם ההתאספות וההתכנסות וודאי זה מעורר רחמים וסיעתא דשמיא שיהיה הצלחה וברכה בכל חלק החינוך שאתן מחנכות את בנות ישראל.

הרב שמעון גלאי

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}