מתכון למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל
אין כמו לפתוח את הבוקר עם מיני לחמניה במילוי גבינות, רכב ומיוחדת, מתכון מעולה ללחמניות שמתאימות לארוחת בוקר או ערב - לא תפסיקו לאכול אותן
- חני לוין
- י"א סיון התשפ"ד
מיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל צילום: אסתי
מתכון למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל / אסתי
המצרכים למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל:
למילוי:
- 1 גביע גבינה בולגרית
- 3 כפות גדושות קוטג'
- 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1 חלמון ביצה
לעיסת השמרים:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס מי ברז
לבצק:
- 500 גר' קמח מנופה
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה מומסת
- מים לפי הצורך בין כוס לכוס וחצי מים
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- שיבולת שועל
אופן ההכנה למיני לחמניות במילוי גבינות ובציפוי שיבולת שועל:
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד
הכנת הבצק:
- בכוס מכניסים את מצרכי עיסת השמרים ומערבבים הייטב לאיחוד
- נותנים לעיסה לתסוס במשך מספר דקות
- בקערה גדולה מכניסים את הקמח, המלח, הסוכר, השמן והמים ומתחילים ללוש
- מוסיפים את כוס השמרים שהתססנו וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מכסים את הבצק בניילון ומניחים להתפחה במשך שעה וחצי
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנים (כ 40 כדורים) לוקחים כל כדור בצק משטחים אותו מעט וממלאים בתערובת הגבינות
- סוגרים כל כדור ממולא ללחמניה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מניחים את הלחמניות הממולאות בצד כשהן מכוסות בניילון להתפחה נוספת של כ 15 דקות
- מברישים בביצה ומפזרים מעט שיבולת שועל או שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש בחום 200 מעלות ואופים עד להזהבה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות