מהמטבח העיראקי
מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות
על אורז חלבי כבר שמעתם? הכירו את מנת קיצ'רי המגיעה מהמטבח העיראקי, אורז המתבשל בחמאה עם עדשים כתומות, רסק ושום בתוספת של תבליני הבית תקבלו מנה חלבית מיוחדת וטעימה
- חני לוין
- י' סיון התשפ"ד
קיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות צילום: נועם זיגדון
מתכון לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות / נועם זיגדון
המצרכים לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות רסק
- 6 - 8 שיני שום כתוש
- 3/4 כף מלח
- 1 כוס עדשים כתומים
- 2 כוסות אורז
- 1 כף כמון
- 4.5 כוסות מים
אופן ההכנה לקיצ'רי - אורז עם חמאה ועדשים כתומות:
- ממיסים את החמאה ומוסיפים את הרסק והשום ומבשלים במשך כ- 5 דקות
- מוסיפים את הכמון, המלח והמים, מערבבים הייטב ומביאים לרתיחה
- בוררים את האורז והעדשים ושוטפים אותם הייטב
- מכניסים את האורז והעדשים לסיר ומבשלים על אש גבוהה עד שהמים מגיעים לגובה האורז
- מעבירים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר
- מבשלים על להבה בנונית אש נמוכה במשך כ-20 דקות.
- מומלץ לאכול עם שמנת, לבן או גבינה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות