מתכון לעוגת תפוחים מושלמת עם קראמבל
מתכון קל וטעים של עוגת תפוחים רכה ועסיסית בטירוף, מצופה בקראמבל המעניק את טעמו המיוחד לעוגה מושלמת ומלאת טעם
- חני לוין
- י' סיון התשפ"ד
עוגת תפוחים בציפוי קראמבל צילום: נועם זיגדון
מתכון לעוגת תפוחים מושלמת עם קראמבל
המצרכים לעוגת תפוחים מושלמת עם קראמבל:
מתאים לתבנית אינגליש קייק בנונית
לקראמבל:
- ⅓ כוס קמח
- ¼ כוס שקדים טחונים
- 1 כף גדושה סוכר
- 3 כפות שמן
לעוגה:
- 2 ביצים L
- ⅓ כוס שמן
- ⅓ כוס סוכר
- ⅓ כוס מים
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כפית שטוחה קינמון
- 1 תפוח גדול חתוך לקוביות קטנות
אופן ההכנה לעוגת תפוחים מושלמת עם קראמבל:
בקערה מערבבים הייטב את כל מרכיבי הקראמבל עד לקבלת תערובת פירורית
בקערה נפרדת מקציפים את הביצים והסוכר לקצף בהיר ותפוח
מויספים את המים והשמן, מוסיפים את הקמח והקינמון ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה
מוסיפים את התפוחים בתנועת קיפול ויוצקים לתבנית משומנת
מפזרים מעל את הקראמבל ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ-35 דקות עד שהעוגה אפויה וזהובה והפירורים פריכים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מתוך הספר: שבועות של געגוע
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות