כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

מדרשת 'נאות תמר': כך שומרים את הקשר עם הבוגרות לאורך שנים

בסמינר הייחודי 'נאות תמר' הקשר שנשמר עם התלמידות הינו כה הדוק, עד שהוא ממשיך להיות בית יוצר ואבן שואבת הממגנטת את הבנות לאורך שנים, גם לאחר שהן נשואות מזה שנים וחובקות מספר ילדים

מדרשת 'נאות תמר': כך שומרים את הקשר עם הבוגרות לאורך שנים
חסד נעורים צילום: יח"צ

במדרשה הייחודית שמפעיל הסמינר ומשלבת בין התלמידות לבין הבוגרות, מתקיימים כינוסים בכל מספר שבועות, בהם מתארחים רבנים ומרצים, קבועים ומתחלפים, בכינוסים המשלבים גם פעילות חברתית ענפה ועשייה עשירה. במסגרת השיעורים, נרכשים ומתבססים יסודותיו של הבית היהודי על אדני התורה והיראה, חינוך ילדים, הצלחה בחיי הנישואין, הלכות יסודיות ועוד.

בין היתר מתאפשר לבוגרות לשוחח באופן ישיר עם מורות דרכן ועם רבנים ומרצים אודות שאלות העולות בחינוך הילדים, ניהול הבית, וזאת, לצד קורס קבוע, לאורך השנה, מפי פסיכולוגיות ידועות, שמלוות את הבנות בבניית הקשר הנכון בבית היהודי. בקורסים משתתפות הבוגרות והבנות הנשואות שבסמינר ומתקיים קורס נוסף לרווקות, כהכנה לבניית הבית היהודי.

המדרשה נותנת לצד ההרצאות, כלים מעשיים, ומענה לשאלות תוך ניהול שיח ער ופתוח. השאלות עוברות על ידי צוות המדרשה, ומציגות גם שאלות שעלו תוך כדי ימי הלימודים שהתקיימו בין כינוס המדרשה.

הבוגרות שמחות להגיע לכל מפגש שכזה, וזוכות להזמנה אישית, לכל אחת מהן, מהמורה המלווה אותן. לא פלא שבוגרות 'נאות תמר' אינן מוותרות על ההגעה למדרשיות - לעיתים עם ילדים בעגלותיהם, תוך היטלטלות בדרכים משך שעות נסיעה ארוכות - משום שאת טעמן הערב החלו לרכוש כבר בהיותן תלמידות. הסמינר הינו חלק בלתי נפרד מחייהן הבוגרים, ובמסגרת זו נרקם קשר הדוק, שמוביל את המשך בניין החינוך האישי - באמצעות מדרשיות הכוללות פעילות מבורכת. הקשר האמור עם כינוסי המדרשיות המגוונים, מתחיל כבר בשנות הלימודים בסמינר, אך הדובדבן שבקצפת טמון בכך, שהוא נמשך הרבה לאחר סיום הלימודים של הבוגרות.

ואכן, מרנין את הלב לפגוש את בוגרות 'נאות תמר' - הסמינר שהוקם תוך מטרה מוצהרת להעניק בית חינוך חם ועוטף לבנות שלא נקלטו מסיבות שונות בסמינרים השגרתיים והיו עלולות להיוותר בלא כל מסגרת, דבר שהיה יכול לגרום להאטת התפתחותן הרוחנית. והנה, מספר שנים לאחר מכן, כשסיימו את לימודיהן - מבט אחד מגלה כי מדובר בבוגרות המקפידות על קלה כבחמורה.

רגע אחרי שסיימו את המסלול הלימודי ב'נאות תמר', חלקן פנו ללימודי המשך בסמינרים ובמכללות חרדיות, וחלקן שילבו בין לימודים להקמת ביתן כשהבוגרות והאימהות נוטלות עימן לקן החדש שהקימו, את כל מה שהעניק להן הסמינר. ממענים רגשיים והעצמה אישית, ועד ארגז כלים עדכניים המאפשר להן לשמר את כל מה שקנו בסמינר, בצאתם להתמודדות היומיומית מול פגעי הזמן. "לא בכדי אנחנו מגלות בנות - שחלקן אימהות לילדים והקימו בית לתפארה - שהינן אסרטיביות ועומדות על הערכים החשובים באמת".

ב'נאות תמר' מדגישים, כי "ליווי הבוגרות שלנו מתבצע בכל המסגרות, משום שהאג'נדה של ההנהלה היא, שלאחר קבלת הכלים בשנות הלימודים, עלולה הבת לאבד אותם ביציאה אל העולם, בפרט אם חייה היו או יהיו מאתגרים. תפקידן של מלוות הבוגרות, שאנו מצמידים באופן אישי, הוא לתכנן עם הבוגרת את עתידה ולכוון אותה לאן מומלץ לה להתקדם עם סיום הלימודים, היכן תלמד, איפה תתגורר, ואף איזו מדרשה תתאים לה. המלוות מטעמם הסמינר עורכות עם הבת סיור מדרשות, סיורים במקומות הלימודים השונים, מסייעות ברישום הטכני ללימודים, תוך ליווי מלא עד השמתן במסגרת לאחר הלימודים.

"כחלק מהליווי האישי, שבו דוגלים בנאות תמר, המלוות תענקנה מתנות קטנות, כמו בימי הולדת, ימי מבחנים חשובים, אירועים אישיים וכדומה, תוך שמירת קשר חם ולבבי, ואפילו משפחתי. אנו אומרים לבנות: ממשפחה לא מתנתקים, ואתן, ילדות שלנו לנצח. ואכן, מה מרגש לראות אותן באות עם ילדותיהן אחרי שנים..."

חסד נעורים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}