חלבית ומושלמת
מתכון לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת
לקראת חג השבועות קבלו מתכון לפשטידת כרובית ובטטה חלומית וטעימה – פשוט מעדן. מתכון מוצלח שלא תפסיקו להכין, את הכרובית תוכלו תמיד להמיר בירק אהוב אחר ולקבל פשטידה מוצלחת מסוג שונה
פשטידת כרובית ובטטה צילום: נועם זיגדון
מתכון לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת
המצרכים לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת:
כוס מדידה 240 מ"ל
תבנית בנונית 24-26 ס"מ
לבצק:
- ½+2 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 שמנת חמוצה
- קורט מלח
לפשטידה:
- ½ שקית כרובית קפואה (ניתן להמיר את הכרובית בכל ירק שאתם רוצים)
- 3 ביצים L
- 250 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 שמנת חמוצה
- 1 כף קמח
- 2 כפות קוטג'
- ½ כוס שמנת לבישול
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה לפשטידה כרובית ובטטה מגורדת:
הכנת הבצק:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הבצק ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מכניסים את הבצק למקרר למשך חצי שעה
- לאחר חצי שעה משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומחוררים אותו בעזרת מזלג
הכנת הפשטידה:
- מרתיחים את הכרובית במשך כ -10 דקות ומסננים מנוזלים
- בקערה מערבבים הייטב את כל יתר המרכיבים ומוסיפים פנימה את הכרובית
- יוצקים את תערובת הירקות מעל הבצק ומעל מפזרים עוד קצת בטטה מגורדת או בצל מטוגן
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים במשך כ- 40 דקות
- מוציאים מהתנור ומגישים חם
בהצלחה רבה ובתאבון
קרדיט מתכון: כרמית לוי
מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות