כ"ח כסלו התשפ"ה
29.12.2024
כינוס חירום

הרבנים דורשים: להכשיר שוטרים בזיהוי אנטישמיות וביצוע מעצרים

מעל 100 ראשי קהילות יהודיות באירופה בכנס חירום של EJA נגד האנטישמיות הפושה ביבשת: "בעוד שביקורת על ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי היא לגיטימית, האיחוד האירופי מפגין הטיה אנטי-ישראלית שתורמת משמעותית לעליית האנטישמיות והשמצת ישראל במרחב הציבורי האירופי"

הרבנים דורשים: להכשיר שוטרים בזיהוי אנטישמיות וביצוע מעצרים
הרבנים בכינוס צילום: יואב דודקביץ

לנוכח הזינוק באנטישמיות והאיום הקיומי הנלווה לחיי היהודים באירופה, ובהינתן היעדר צעדים משמעותיים שננקטו על ידי ממשלות עד כה בהתמודדות עם האיום הקיומי לחיי היהודים ביבשת, ראשי יהדות אירופה קוראים לממשלות ולמוסדות האיחוד האירופי:

להקים באופן מיידי מנגנוני דיווח מקוונים על התנכלויות ליהודים.

להכשיר שוטרים בזיהוי אנטישמיות, התמודדות עם אנטישמיות וביצוע מעצרים.

לעגן בחוק את עקרונות הגדרת האנטישמיות של ה-IRHA ולמסד מנגנונים משפטיים להעמדה לדין מי שמפר את העקרונות הללו.

להחיל את החוקים נגד אנטישמיות גם על אוניברסיטאות ולהעמיד לדין מחוללי אנטישמיות במוסדות להשכלה גבוהה

יותר מ-100 ראשי קהילות יהודיות באירופה ומנהלי ארגונים פרו-ישראליים הצביעו היום על החלטה בסיום כנס חירום שאורגן על ידי איגוד הארגונים היהודים באירופה (EJA) לגיבוש דרכי מאבק אופרטיביות בהתנכלויות ליהודים ברחבי אירופה ולשיח  השטנה האנטישמי הגואה מאז ה-7 באוקטובר.

יואב דודקביץהכינוס נגד האנטישמיותצילום: יואב דודקביץ

מתוך מטרה לגבש דרכים אופרטיביות למלחמה בפגיעה ביהודים ברחבי אירופה ובגל הגואה של השנאה האנטישמית מאז ה-7 באוקטובר, ההחלטה התמקדה בשלושה נושאים מרכזיים: היעדר צעדים משמעותיים שננקטו עד כה על ידי ממשלות בהתמודדות עם הזינוק באנטישמיות ברחבי היבשת, האימוץ הנרחב אך הלא יעיל של הגדרת ה-IHRA של אנטישמיות, ואף שהביקורת על ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי היא לגיטימית, יוצאים ראשי הארגונים היהודים באופן נחרץ נגד ההטיה הברורה והחוזרת האנטי-ישראלית של שר החוץ של האיחוד האירופי, ג'וזפ בורל, שהייתה גורם תורם משמעותי לגלי האנטישמיות הנוכחיים וההשמצה של מדינת ישראל בקרב הציבור האירופי.

הכנס, תחת הכותרת 'נלחמים בחזרה', נפתח בדקת דומיה לזכר קורבנות הטבח ה-7 באוקטובר והתמקד בפתרונות לבעיית האנטישמיות הפושה עבור: ממשלות, גופי אכיפת חוק, אבטחת מוסדות יהודים, בתקשורת ואפילו בספורט. ראש ממשלת הולנד מארק רוטה, שר הביטחון יואב גלנט ושר החוץ של ישראל ישראל כ"ץ ברכו את המשתתפים בשידור מירושלים.

יו"ר ה-EJA, הרב מנחם מרגולין ציין באי הכנס כי: "אנחנו במלחמה על המשך החיים היהודיים באירופה. יהודים בלבוש מסורתי או כאלה שמזוזות על דלתותיהם - חווים התנכלויות בלי פוסקות. סטודנטים יהודיים סופגים איומים על חייהם ומודרים מקורסים באוניברסיטאות וכתובות שטנה נמרחות בלא מפריע על בתי יהודים, בתי כנסת ובתי עלמין. ביומיים הקרובים נגבש מתכונות למאבק באנטישמיות בכל הזירות; פוליטית, משפטית, ציבורית וגם בהגברת הביטחון הקהילתי והאישי. אבל כל זה עלול לא להספיק. לפיכך, על מדינת ישראל לגבש בדחיפות תוכנית מגירה מעשית לקליטת יהדות אירופה בישראל. לצערי זה כבר ממש לא מצב היפותטי, אלא סכנה קיומית מממשית שממשלות אירופה כושלות או לא רוצות לטפל בה".

ג'ואל מרגי, נשיא הקונסיסטואר של פריז (הקהילה היהודית הגדולה באירופה) ויו"ר מועצת המנהיגים היהודיים של EJA הצהיר: "חשבנו שלאחר הטבח הגרוע ביותר שבוצע לאחר השואה, העם היהודי, הן בישראל והן בתפוצות, היה מקבל תמיכה גדולה, אך למרבה הצער זה לא המקרה. מהר מאוד הואשמו ישראל והיהודים ברחבי העולם בהשלכות של המלחמה הנוראה והברברית שפתח ארגון הטרור חמאס. המציאות העגומה והבלתי הוגנת הזו מפחידה מאוד".

אדו ורדונר, מתאם המאבק באנטישמיות של ממשלת הולנד ציין בפניי באי הכנס כי ממשלת הולנד מחוייבת למלחמה באנטישמיות אך לדבריו נדרשים שינויים במדיניות כדי למצוא פתרונות לבעיות מודרניות. "עלינו להבטיח שהדורות הצעירים ילמדו לא רק מהלקחים של השואה, אלא גם מהאנטישמיות הנוכחית. האנטישמיות מתפשטת מהר יותר מאי פעם וברשתות החברתיות של ילדינו. מה שמתחיל באינטרנט כבר לא נשאר באינטרנט".

נשיא ארגון Action and Protection קלמן סזלאי, ציין כי: "נראה שהעולם שכח את התחושה הבסיסית של טוב ורע. עלינו להיערך לעובדה שמספר פשעי השנאה האנטישמיים ימשיך לעלות, ומספר הקורבנות יעלה גם כן! כיום, אין ארגון גג אירופי שעוסק במתן הגנה, סיוע משפטי ועזרה נפשית לקורבנות כאלה. יש ארגונים שכבר נאלצו לספק תמיכה כזו בכמה מדינות, אך נדרש להקים ארגון פאן-אירופי לטיפול בנושא זה".

בפאנל שהוקדש למאבק באנטישמיות בספורט, אריק רובין, שגריר עולמי של איחוד מכבי העולמי, הדגיש כי "הספורט צריך לשמש ככלי למאבק באנטישמיות. למרות שלא נתקדם מול קבוצות גזעניות קיצוניות מהשמאל הקיצוני או הניאו-נאצים, עבודתנו בפרויקט מקס (מקס נורדאו) משתמשת בתומכי ספורט כדי להשמיע את קולם ולהעלות מודעות בקרב 60 או 70 האחוזים מאוכלוסיית העולם שאינם באמת מודעים מהי אנטישמיות".

שחקן ה-NBA לשעבר (ניו יורק ניקס) מייקל סוויטני שיתף את חוויותיו האישיות בהתמודדות עם אנטישמיות: "כשראיתי מה קורה לאחר ה-7 באוקטובר, זה פגע בי, כי היה לי קשר מיוחד עם רבים מהאנשים שעברו דרך מחנות הספורט שאימנתי. הנסיעה לישראל הייתה חינוכית מאוד עבורי. למרות הדאגות של אנשים כמו אשתי שפחדו עלי, הופתעתי עד כמה הכל היה שקט. בכותל המערבי, הופתעתי לראות יהודים וערבים מנהלים שיחות נורמליות".

הרב מנחם מרגולין מלחמת חרבות ברזל אנטישמיות

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}