ניתן להמיר לפרווה
מתכון למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת
תפודים אפויים מהווים תמיד תוספת נפלאה לכל מנה. תפודים בהקרמת שמנת מתקתקה מוגשים עם עושר עלי הגן כשמעליהם רוטב חגיגי, המעדן את טעמם והופך אותם למנה אנינה, משביעה ויוקרתית. מעדן נפלא ששווה ליישום גם עם ריצ' פרווה לארוחה בשרית
- חני לוין
- כ"ב אייר התשפ"ד
תפוחי אדמה מוקרמים צילום: רייצ'ל רייך
מתכון למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת / רייצ'ל רייך
זמן ההכנה: שעה ורבע | סיווג: חלבי / פרווה | עמידות בקירור: עד יומיים
המצרכים למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת:
- 10 תפו"א קטנטנים / 6 גדולים
- צרור עלי פטרוזיליה טריים
לרוטב:
- 1 בצל בינוני
- 1 מיכל שמנת מתוקה / 1 מיכל קצפת ריצ' (לפרווה)
- צרור עלי פטרוזיליה טרייה
- 2 גבעולי בצל ירוק
- צרור עלי בזיליקום טרי
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כוס שמן
- 1 כף אבקת מרק בצל איכותית
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
אופן ההכנה למיני תפוחי אדמה בהקרמת שמנת:
- חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים עם מעט שמן עד להזהבה.
- קוצצים את עלי הפטרוזיליה, הבזיליקום וגבעולי הבצל ירוק דק, לכמות השווה ל-2 כפות מכל סוג ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את יתר רכיבי הרוטב, (כולל השמנת או הריצ') מערבבים יחד ומבשלים עד לרתיחה.
- שוטפים את תפו"א היטב (מומלץ להשאירם בקליפתם). ניתן להשתמש בתפו"א קטנטנים ולהשאירם שלמים, או לחילופין פורסים את תפו"א הגדולים לקוביות בינוניות בגודל 2X2 ס"מ.
- משטחים את התפו"א בתבנית ויוצקים מעליהם את הרוטב
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך שעה, עד להשחמה נאה.
- סמוך להגשה קוצצים ומפזרים עלי פטרוזיליה לקבלת מראה עשיר במיוחד.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: רייצ'ל רייך מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות