הכתום שעושה את ההבדל
מתכון לנתחי בטטה ריחנית בריבת צ'ילי ושביבי פטרוזיליה
ה'תאומה' הקלאסית של תפוח האדמה מותירה אותו הרחק מאחור. הגוון, המרקם והעסיסיות המתוקה הקנו לבטטה מעמד של ירק יוקרתי ומיוחד, הכתום האנין הזה מהווה פתיח מלכותי, במיוחד כשהוא מופיע בסולו ובעיטור שביבי ירק טבעי. רכות ליבת ירק נימוחה בתיבול קוטבי ויצירתי של טעם חריף, מתוק ונפלא!
- חני לוין
- כ"ב אייר התשפ"ד
סלט בטטה בריבת צ'ילי ושביבי פטרוזיליה צילום: רייצ'ל רייך
מתכון לנתחי בטטה ריחנית בריבת צ'ילי ושביבי פטרוזיליה / רייצ'ל רייך
המצרכים לנתחי בטטה ריחנית בריבת צ'ילי ושביבי פטרוזיליה:
זמן ההכנה: 50 דקות | סיווג: פרווה | עמידות בקירור: עד יומיים
- 6 בטטות
- צרור עלי פטרוזיליה טריים
לריבה:
- 1/2 כוס שמן זית איכותי
- 5 כפות רוטב צ'ילי
- 1 כפית חרדל מחוקה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף פטרוזיליה קצוצה
- קורט מלח
אופן ההכנה לנתחי בטטה ריחנית בריבת צ'ילי ושביבי פטרוזיליה:
- מקלפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות בינוניות בגודל 2.5 X 2.5 ס"מ את הקוביות מניחים על תבנית גדולה.
- את רכיבי ריבת הצ'ילי טוחנים היטב בבלנדר יד ויוצקים על קוביות הבטטה. מקפידים שהריבה תגיע לכל קובייה מכל ציידיה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות, עד לריכוך והשחמה נאה (בודקים את מידת הריכוך באמצעות מזלג או קיסם)
- סמוך להגשה מניחים את קוביות הבטטה על כלי שטוח ונאה. קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק ומפזרים מעל הבטטות.
- מגישים חם
טיפ: חלק ניכר מהצלחת המתכון תלוי באיכות האפייה של הבטטות המעניקות את הרכות והנימוחות הרצויה. חשוב להקפיד ולעקוב היטב שהבטטה לא תהייה אפויה פחות מידי וגם לא יותר מידי.
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: ריצ'ל רייך – מחברת הספר 'סוד הגן'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות