טעימה ומוצלחת
מתכון לשטרודל גבינה בציפוי קרמבל פיסטוק ושקדים
מתכון מושלם לשטרודל גבינה בציפוי קראמבל פיסטוק ושקדים, עוגה חגיגית מרשימה והכי טעימה שיש, מתאימה במיוחד לחג השבועות וכקינוח לכל ארוחה חלבית
- חני לוין
- כ"א אייר התשפ"ד
שטרודל גבינה בציפוי קרמבל צילום: אסתי
מתכון לשטרודל גבינה בציפוי קרמבל פיסטוק ושקדים / אסתי
המצרכים לשטרודל גבינה בציפוי קרמבל פיסטוק ושקדים:
- 1 חב' בצק עלים
למילוי:
- 500 גרם גבינה כנען / גבינה לבנה
- 1 חלמון
- 2 כפות קורנפלור
- 4 כפות פודינג וניל
- 1/4 כפית גרידת לימון
- 1/2 כוס סוכר + 2 כפות נוספות לאוהבים מתוק יותר
לקרמבל:
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- קורט מלח
- 1/4 כוס פיסטוקים טחונים
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
אופן ההכנה לשטרודל גבינה בציפוי קרמבל פיסטוק ושקדים:
- בקערה, מערבבים היטב את כל מצרכי המילוי עד לאיחוד.
- לוקחים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבן בגודל 25*25 ס"מ
- חורצים בצדדים פסים ומניחים מחצית מהמילוי במרכז (ראו לפי התמונה)
- אופן חיתוך הבצקצילום: בחדרי חרדים
- לוקחים רצועה מימין ומכסים את המילוי ופעם רצועה משמאל ומכסים את המילוי וכן הלאה כדי ליצור צמה
- כך עושים עם ריבוע נוסף של בצק (המילוי מתאים לשתי רולדות)
- מכניסים את שתי העוגות למקפיא לפחות שעתיים
- בינתיים מכינים את ציפוי הקרמבל
הכנת הקרמבל:
- בקערה שמים קמח, סוכר, חמאה ומלח ומעבדים בידיים לתערובת פירורית.
- אם רוצים צבע ירוק יפה, מוסיפים מעט מאוד צבע מאכל בצבע ירוק פיסטוק ומערבבים טוב את הפירורים עם הצבע
- לאחמ"כ מוסיפים את הפיסטוקים והשקדים ומערבבים את הכל
- מוציאים את העוגות מהמקפיא
- מורחים ביצה ומפזרים מעל העוגות את הקרמבל
- מכניסים לאפיה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להזהבה קלה .
- מוציאים מהתנור, מצננים ומפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה.
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות