טעימות ומוצלחות
מתכון ללחמניות שום נדירות
הלחמניות האלו מתאימות כמעט לכל ארוחה, הן רכות ומביאות יוקרה לשולחן חגיגי ומרשים יותר, מתכון ללחמניות שום נדירות שתוכלו להכין בקלות וממצרכים נגישים
- חני לוין
- כ"א אייר התשפ"ד
לחמניות שום צילום: אסתי
מתכון ללחמניות שום נדירות / אסתי
המצרכים ללחמניות שום נדירות:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- 1/2 כוס שמן זית או רגיל
- 1 ביצה (אפשר גם בלי ביצה)
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- מים לפי הצורך - כ 3 כוסות
לתערובת השום להברשה אחרי האפייה:
- 1/2 כוס שמן רצוי זית / או חמאה מומסת
- 5 שיני שום כתושות
- 2-3 כפות פטרוזיליה טרייה / יבשה
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה ללחמניות שום נדירות:
- רצוי מאוד להכין תסיסה לשמרים (לתסיסה: שמים בקערית שמרים כף סוכר וחצי כוס מים מערבבים ונותנים לזה לתסוס מספר דקות ומערבבים עם כל מרכיבי הבצק )
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הבצק ומוסיפים את המים בהדרגה לפי הצורך
- מתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
- מכסים את קערת הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים במשך כשעה ורבע
- משמנים את הידיים ויוצרים לחמניות קשר קטנות או עגולות
- מניחים את הלחמניות על תבנית ומתפיחים במשך כ 20 דקות נוספות
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ18 עד 20 דקות - עד הזהבה
- לאחר האפיה מורחים את הלחמניות בתערובת השום
הכנת תערובת השום:
- בקערית מכניסים את כל מצרכי תערובת השום ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מברישים אותן מייד בתערובת השום
- ממתינים מעט לצינון ומתענגים על כל ביס.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות