י"ד חשון התשפ"ה
15.11.2024
ארוחת פרווה מושלמת

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק

מנת פרווה טעימה ומושקעת של עלי חסה ממולאים באורז עם בצל וירק קצוץ בתיבול אנין ומשובח והכל ברוטב לימוני טעים שפשוט לא תפסיקו לאכול

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק
חסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק צילום: נועם זיגדון

מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק / נועם זיגדון

המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:

כ- 12 עלי חסה גדולים 

למילוי:

  • 1 כוס אורז שטוף
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 5 שיני שום כתוש
  • ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 2 גבעולי כרפס קצוצים
  • ¼ צרור שמיר קצוץ
  • ¼ צרור כוסברה קצוצה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ⅓ כפית מלח
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות 
  • 2 כוסות מים
  • 4 שיני שום פרוס
  • 3 גבעולי כרפס
  • מיץ מחצי לימון
  • ½ כף אבקת מרק
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כוס שמן

אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:

הכנת החסה:

  1. בסיר גדול מרתיחים מים
  2. מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד למשך שתי דקות 

הכנת המילוי:

  1. בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה

הכנת הממולאים:

  1. מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה כך שכל עלה מתחלק לנו ל2
  2. לוקחים עלה חסה וממלאים אותו בתערובת נאורז
  3. מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לרול
  4. כך ממלאים את כל העלים ומניחים בצד

הכנת התבשיל:

  1. בסיר / תבנית מסדרים את הבצל, הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
  2. מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
  3. מכסים את הסיר / התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-45 דקות
  4. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה
  5. מגישים ואוכלים בהנאה

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון לחסה ממולאת מתכון פרווה מתכון לארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}