ארוחת פרווה מושלמת
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק
מנת פרווה טעימה ומושקעת של עלי חסה ממולאים באורז עם בצל וירק קצוץ בתיבול אנין ומשובח והכל ברוטב לימוני טעים שפשוט לא תפסיקו לאכול
- נועם זיגדון
- י"ט אייר התשפ"ד
- 2 תגובות
חסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק צילום: נועם זיגדון
מתכון לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק / נועם זיגדון
המצרכים לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:
כ- 12 עלי חסה גדולים
למילוי:
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 5 שיני שום כתוש
- ¼ צרור פטרוזיליה קצוצה
- 2 גבעולי כרפס קצוצים
- ¼ צרור שמיר קצוץ
- ¼ צרור כוסברה קצוצה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- ⅓ כפית מלח
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 כוסות מים
- 4 שיני שום פרוס
- 3 גבעולי כרפס
- מיץ מחצי לימון
- ½ כף אבקת מרק
- ½ כפית כורכום
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה לחסה ממולאת באורז ברוטב לימוני – יברק:
הכנת החסה:
- בסיר גדול מרתיחים מים
- מכניסים את עלי החסה לתוך הסיר אחד אחד למשך שתי דקות
הכנת המילוי:
- בקערה מערבבים הייטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה
הכנת הממולאים:
- מסירים את החלק התחתון הקשה של העלה כך שכל עלה מתחלק לנו ל2
- לוקחים עלה חסה וממלאים אותו בתערובת נאורז
- מקפלים משני הצדדים ומגלגלים לרול
- כך ממלאים את כל העלים ומניחים בצד
הכנת התבשיל:
- בסיר / תבנית מסדרים את הבצל, הכרפס והשום ומעל מסדרים את הממולאים
- מערבבים את המים עם השמן, הלימון והתבלינים ויוצקים מעל הממולאים
- מכסים את הסיר / התבנית עם נייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180° ואופים כ-45 דקות
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כרבע שעה
- מגישים ואוכלים בהנאה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות