לכבוד ל"ג בעומר
כמו בדוכנים: מתכון לתפוח אדמה מדורה עם תוספות
את המתכון הזה כדאי לכם לשמור לכבוד ל"ג בעומר ובכלל, מתכון עסיסי וטעים בטירוף של תפוחי אדמה שלמים במלית חלבית והקרמה מושלמת
- שרה שבבו
- ט"ו אייר התשפ"ד
תפוחי אדמה מדורה במלית חלבית צילום: שרה שבבו
מתכון לתפוח אדמה מדורה עם תוספות / שרה שבבו
המצרכים לתפוח אדמה מדורה עם תוספות:
- 5 תפוח אדמה (עדיפות לזן באטר הם גדולים, חמאתיים ומלאים בעמילן)
- גבינת מוצרלה מגורדת
לרוטב:
- 1 כף חמאה
- שום קונפי + כף מהשמן (אם אין לטגן בצל קצוץ או שום כתוש)
- 1 חבילת פטריות פרוסות
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- ¼ כפית אגוז מוסקט
- 1 שמנת להקצפה 38%
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת.
להגשה:
- גבינת פרמזן מגורדת
- שום קונפי
- מעט כוסברה קצוצה / כל עלים ירוקים אהובים
- ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים - זיתים, עגבניות, בולגרית, תירס וכו
אופן ההכנה לתפוח אדמה מדורה עם תוספות:
- אופים את תפוחי האדמה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים במשך שעתיים ועד להתרככות.
הכנת הרוטב:
- במחבת שמים את החמאה והשום ומטגנים עד להזהבה
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן במשך 5 דקות
- מוסיפים תבלינים, שמנת וגבינה צהובה ומערבבים עד להמסת הגבינה
הרכבת המנה:
- לאחר האפיה חורצים את תפוח האדמה עם סכין במרכז
- בעזרת מזלג מועכים את פנים תפוחי האדמה בזהירות לפירה, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וחמאה מומסת ומערבבים הייטב לאיחוד (חשוב לערבב בזהירות שלא תהרס צורת תפוח האדמה)
- על הפירה ממלאים מרוטב הגבינות ומפזרים מלא מוצרלה מגורדת
- מכניסים שוב לתנור להקרמה במשך 5 דקות נוספות
- בעת ההגשה מפזרים על כל תפוחי אדמה גבינת פרמזן מגורדת ומפזרים קצת ירוקים ושום קונפי.
- ניתן להוסיף כל תוספת שאוהבים זיתים, עגבניות, בולגרית, תירס וכו
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות