עם תחילת עונת הקיץ: מומחי מכון התקנים הישראלי בטיפים מיוחדים כיצד להישמר מפגיעת מדליקי פחמים
עם הגעתם של ימי הקיץ החמים, רבים נהנים להכין מנות טעימות על האש הפתוחה של המנגל. אך לצד ההנאה שבדבר, חשוב לשים לב לנקודות בטיחות חשובות כדי להימנע מסכנות אפשריות. מומחי מכון התקנים הישראלי מגישים סדרת טיפים לשמירה מקסימלית על הבטיחות
- כתבה מקודמת
- י"ד אייר התשפ"ד
טיפים לבטיחות צילום: יח"צ
- יש להשתמש רק במדליקי פחמים המסומנים בשפה העברית, ששם המוצר שלהם הוא "חומר מצית פחמים ועץ", והם מיועדים לשימוש במנגל / ברביקיו.
- אין להשתמש בחומרים דליקים אחרים להדלקת המנגל.
- יש לקרוא את הוראות הבטיחות המסומנות על גבי אריזות מדליק הפחמים לפני השימוש במוצר.
- בשימוש במדליק פחמים (מוצק או נוזל) יש להקפיד להרחיק את המוצר מהישג ידם של ילדים.
- אסור להתיז מדליק פחמים נוזלי על אש גלויה או על גחלים לוהטות מאחר והלהבה יכולה להגיע חזרה למשתמש בכיוון מסלול האדים, כך שהמשתמש עלול להיפגע.
- לפני שמניחים את המזון על האש יש לוודא כי החומר המצית התכלה במלואו.
- יש לאחסן את מדליק הפחמים הרחק מאש וממקור חום.
- שימו לב! אם אתם מדליקים מנגל במרפסות הבתים או בגינות הביתיות לעיתים הן עמוסות בחומרים דליקים כגון ריהוט, פינות ישיבה ומתקני כביסה. אנא הישמרו ופעלו בהתאם להנחיות:
- בבואכם להדליק מנגל יש לוודא כי אין ציוד שעלול לעלות באש במרחק של לפחות 2 מטר (ריהוט גינה, וכדומה).
- הדלקת האש תיעשה אך ורק על ידי אדם מבוגר, או בן 16 לפחות, שיהיה אחראי להוראות הבטיחות ולכיבוי המלא של המנגל בסיום.
- אין להשאיר אש או גחלים דולקות ללא השגחה!
- יש לוודא כיבוי מוחלט של האש בסיום השימוש במנגל
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות