כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

היישר מקוריאה לקיץ הישראלי והחמים: איך להכין קפה קר ומוקצף?

קפה נמס 'עלית' מגישים לכם מתכון להכנת קפה קר ומוקצף איתו תוכלו להתרענן בימי הקיץ החמים, בעזרת 4 מרכיבים פשוטים שיש לכולם בבית. אם תרצו לגוון – תוכלו להשתמש להכנת הקפה בקפה נמס בטעם מוקה או בטעם וניל של 'עלית' ותקבלו טעמים מיוחדים של קפה

היישר מקוריאה לקיץ הישראלי והחמים: איך להכין קפה קר ומוקצף?
קפה עילית קר צילום: יח"צ

רוצים להכין אצלכם בבית את הקפה המושלם- ממש כמו במסעדות? כזה שרואים בתמונות ואומרים "וואו, באיזו מכונה הם השתמשו?!" בואו נספר לכם איך מכינים קפה קוריאני מוקצף שכבש את העולם בעזרת 4 מרכיבים שיש לכל אחד מכם בבית.

קפה קוריאני הוא קפה קר ומוקצף שהינו מאוד פופולארי בשנים האחרונות בקוריאה, משם גם מגיעות הוראות ההכנה. חשוב לציין שאנשים שנולדו לפני כ- 50 שנה, בוודאי יזכרו כי זו הייתה הדרך להכין פעם קפה מוקצף. השתדרגנו עם השנים ועם המכונות השונות, אבל בסוף אנשים אוהבים לחזור לנוסטלגיה.

'עלית' מציעה לכם גם לגוון את המתכון המוכר של קפה קר, ולהכין את המשקה של הקפה הקר עם קפה נמס וניל או מוקה – לקבלת טעמים מיוחדים של וניל ומוקה, שגם הם בכשרות בד"ץ עדה החרדית.

מתכון לקפה קר ומוקצף

מצרכים: (לכוס 1 - אם רוצים להכין כמות גדולה יותר מכפילים כמויות)

  • 2  כפות קפה נמס עלית – רגיל, וניל או מוקה / פלטינום קלאסיק – (כשרות: בד"ץ העדה החרדית)
  • 2  כפות סוכר
  • 2  כפות מים רותחים
  •  3/4 כוס חלב
  • קרח

אופן ההכנה:

  1. שופכים לקערה את הקפה, הסוכר והמים החמים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר חשמלי.
  2. מערבבים כ- 10-15 דקות או עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  3. שופכים חלב לכוס עם קרח ומעל שופכים את תערובת הקפה.
  4. מערבבים ושותים בכיף!
עלית

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}