ברוטב משובח
מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד
ארוחת צהריים קלה ומוצלחת והכל בסיר אחד - מתכון נהדר לקציצות בשר המתבשלות עם פרוסות תפוחי אדמה ברוטב משובח ומלא עניין
- מירב מלכה
- י"א אייר התשפ"ד
קציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד צילום: מירב מלכה
מתכון לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד / מירב מלכה
המצרכים לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
- 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 1 בצל קצוץ
- צרור כוסברה קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כמון
לרוטב:
- 1 בצל קצוץ
- מים עד לגובה ¾ מתפוחי האדמה והקציצות.
- 1/2 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה לקציצות ותפוחי אדמה בסיר אחד:
- בקערה מכניסים את כל מצרכי הקציצות ומערבלים הייטב לאיחוד, יוצרים קציצות מעוכות ומניחים בצד
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מניחים על הבצל בסדר רץ קציצה ופרוסת תפוחי אדמה
- מוסיפים מים עד לגובה ¾ מתפוחי האדמה והקציצות
- בכוס נפרדת ממלאים חצי כוס שמן ומוסיפים כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, חצי כפית פפריקה ומערבבים הייטב לאיחוד
- שופכים את התיבול מעל תפוחי האדמה והקציצות שבסיר ומנענעים מעט את הסיר כך שהתיבול יגיע לכל הכיוונים
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש
- מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה עד לצמצום הנוזלים וריכוך תפוחי האדמה
- מגישים לצד אורז לבן או קוסקוס ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות