לכבוד שבת קודש
מתכון לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות
מי לא אוהב פיתות פרנה: הפיתות האהובות והרכות במתכון מוצלח לכבוד שבת קודש, מתאימות לצד מגוון סלטי הבית וטעימות גם כשלעצמן
- חני לוין
- ח' אייר התשפ"ד
פיתות פרנה צילום: אסתי
מתכון לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות / אסתי
המצרכים לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות:
לעיסת השמרים:
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כוס מי ברז
לבצק:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 כוס שמן
- כ 3 כוסות מים (לפי הצורך)
אופן ההכנה לפיתות פרנה מוצלחות וטעימות:
- בקערית מכניסים את מצרכי עיסת השמרים ומערבבים הייטב
- מניחים בצד עד לתסיסת השמרים
- בקערה נפרדת מכניסים את מצרכי הבצק לפי הסדר ומתחילים ללוש מוסיפים את תערובת השמרים שהנחנו בצד וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד את המים מוסיפים לפי הצורך מתחילים עם 2 כוסות ומוסיפים לאט לאט עוד
- יוצרים 18 כדורים מהבצק בגודל ביצה גדולה מניחים על משטח מקומח...משטחים מעט את הכדורים בעזרת היד לצורת פיתה או כמו לחמניה ארוכה ומקמחים אותם מעט
- מניחים את הפיתות להתפחה במשך 20 דקות
- אופים בסיר גריל חשמלי משתי הצדדים מעל להבת גז בינונית דלוקה
- טיפ: צריך להפעיל להבה מתחת לסיר החשמלי רק עד שהפיתה תפוחה ושחומה. חשוב להזיז את הסיר מהגז אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה על מנת שהפיתה לא תישרף !
- הופכים לצד השני מזהיבים לכמה שניות ומוציאים מייד
- הסוד הוא להזיז את הסיר מהאש אחרי שהפיתה תופחת ומשחימה ומחזירים לאש כשמתחילים כל פעם פיתה חדשה .
הערה: למי שרוצה להשקיע בבצק חלומי עם בועות ללוש את הבצק פעמיים שלוש ! כל 20 דקות. סהכ התפתחה של שעה שעה וחצי - שווה ביותר .
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות