טעימה וקלה להכנה
מתכון לרולדת וניל ותותים מושלמת
רולדת וניל ותותים מתאימה לכל אירוח או כקינוח לארוחה חלבית חגיגית, מתכון קל להכנה מהיר ומרשים
- חני לוין
- ז' אייר התשפ"ד
רולדת וניל ותותים צילום: אסתי
מתכון לרולדת וניל ותותים מושלמת / אסתי
המצרכים לרולדת וניל ותותים מושלמת:
לרולדה:
- 4 ביצים L מופרדות
- 5 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות שמן
- 7 כפות מיץ תפוזים
- 4 כפות קמח (לא ממש גדושות)
- 1 כפית אבקת אפיה
לקרם:
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות פודינג וניל
- 2 כפות סוכר
- 1 כוס חלב (כוס ח"פ קר)
לזילוף:
- ריבת חלב
אופן הכנה לרולדת וניל ותותים מושלמת:
- מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב
- בקערה נפרדת מערבבים הייטב את החלמונים עם שמן, מיץ תפוזים ואבקת אפיה
- מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף ומערבבים באיטיות בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את הקמח בהדרגה וממשיכים לערבב בתנועות קיפול עד לקבלת בלילה אחידה
- מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים כ 10 דקות (אפיה פס עליון ותחתון)
- מוציאים מהתנור ומגלגלים את הרולדה יחד עם נייר האפייה
- מניחים את הרולדה בצד כשהיא מגולגלת עם נייר האפייה עד לצינון מוחלט
הכנת הקרם:
- מקציפים את כל מצרכי הקרם עד לקבלת קצפת אחידה וחלקה
- פותחים את הרולדה המגולגלת שהנחנו בצד ומורחים עליה מחצית מהקרם ומזלפים מעט ריבת חלב
- מגלגלים לרולדה ומורחים את יתרת הקצפת על הרולדה .
- אפשר לשמור מעט מהקצפת לעיטור וקישוט
- מקשטים בתותים ומכניסים לקירור
- שומרים בקירור עד להגשה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות