מנת פתיחה מצויינת
אדום ועסיסי: מתכון לחריימה עם דגי טונה
לכל חובבי הדגים קבלו מתכון מעולה לחריימה עם דגי טונה שניתן להכין עם כל סוגי הדגים האהובים – בורי / נילוס / מושט / דניס | מתכון מנצח וקל להכנה שמתאים כמנת פתיחה לכל סעודה או ארוחה חגיגית
- נועם זיגדון
- ד' אייר התשפ"ד
חריימה עם דגי טונה צילום: נועם זיגדון
מתכון לחריימה עם דגי טונה / נועם זיגדון
המצרכים לחריימה עם דגי טונה:
- דג טונה לפי כמות הסועדים (ניתן להמיר את דגי הטונה בדג בורי / נילוס / מושט / דניס )
- 1 כוס שמן
- 4 כפות רסק
- 8 שיני שום כתוש
- 5 שיני שום שלמים
- 2-3 פלפלים חריפים
- ½+2 עד 3 כוסות מים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף כמון
- 1 כפית כרויה קימל טחון - מומלץ
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ½ כף פפריקה חריפה
- ½ כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון שלם
- ½ כף מלח
אופן ההכנה לחריימה עם דגי טונה:
- משרים את הדגים במעט מים וחומץ או לימון במשך כחצי שעה
- בסיר רחב מחממים את השמן עם הרסק והסוכר כ-3 דקות
- מוסיפים את השום הכתוש והתבלינים ומערבבים טוב במשך כשתי דקות
- מוסיפים את המים והמיץ לימון ומבשלים על אש גבוהה כ-10-15 דקות
- טועמים ומתקנים תיבול
- מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-10 דקות נוספות
- מגישים עם אורז / קוסקוס או כל מה שאוהבים
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות