מנה עיקרית הולמת
מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן
המתכון הזה מתאים במיוחד שמנה עיקרית לכבוד שבת קודשה - קוביות בשר כתף המתבשלות ברוטב ערמונים, בצלים וסילאן מעניקים טעם משובח למנה עיקרית הולמת
- חני לוין
- ב' אייר התשפ"ד
קוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן צילום: אסתי
מתכון לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן / אסתי
המצרכים לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:
- נתח של בשר כתף מספר 5 (קילו וחצי)
- 3 שקיות ערמונים בוואקום
- 2 בצלים חתוכים לקוביות
- 1 כפית גדושה מרק עוף
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
1 כף סילאן או דבש
אופן ההכנה לקוביות בשר, ערמונים ובצלים בסילאן:
הכנת הבשר:
- מניחים בסיר גבוה את נתח הבשר ומכסים במים ושולקים עד שמתרכך .זה יכול לקחת שעתיים עד שלוש שעות .
- מקררים את הבשר בלי הנוזלים במקרר ללילה או כמה שעות טובות .
- למחרת חותכים את הבשר לקוביות ומכינים רוטב
הכנת הרוטב:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים סילאן או דבש, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק עוף וקמצוץ מלח
- מערבבים את כל התבלינים עם הבצל ומוסיפים את הערמונים
- מוסיפים כ1 עד 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה
- מבשלים עד שמסמיך מעט.
- לאח"מ מוסיפים את קוביות הבשר לתוך הרוטב. אם חסר עוד קצת מים מוסיפים מעט .צריך להיות מים 3/4 גובה מעל הבשר.
- מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית בערך 25 - 35 דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט.
- מידי פעם משקים את הבשר ברוטב
- מגישים עם אורז לבן או כמנה בפני עצמה
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות