תיעוד מרגש: 'א-ל מלא רחמים' במחנה ההשמדה זקסנהאוזן
במחנה הריכוז הראשי באזור ברלין בתקופת הנאצים, זקסנהאוזן, בו הומתו קרוב למאה אלף איש, נשא רב העיר ברלין הרב יהודה טייכטל תפילת 'א-ל מלא רחמים' לזכרם של הקדושים שנרצחו, במהלך אירוע זיכרון ייחודי | רון פרושאור שגריר ישראל השתתף באירוע. צפו בתיעוד
- יענקי פרבר
- ב' אייר התשפ"ד
תפילה לזכרם של קדושי השואה - על אדמת גרמניה: במחנה הריכוז זקסנהאוזן, מחנה הריכוז הראשי לאזור ברלין בתקופת המשטר הנאצי, בו על פי הערכות נרצחו קרוב למאה אלף איש, מתוך כמאתיים אלף אסירים שנכלאו בו, נערך אירוע זיכרון מיוחד לציון יום השואה על ידי שגרירות ישראל בגרמניה.
בהזמנת השגריר רון פרושאור, השתתפו באירוע גורמים בכירים מצמרת השלטון בגרמניה.
השגריר התייחס לאנטישמיות הגואה: "כבן ליהודי גרמני ובנוכחות ניצול שואה בן 99, ונשיא ברנדנבורג ד"ר דיטמר וידקה, אנו מתחייבים לא רק לזכור את המיליונים שנרצחו בשואה אלא לפעול היום נגד האנטישמיות השפלה על כל צורותיה. בקבוק תבערה שנזרק לבית ספר או בית כנסת בוער זה אותו הדבר, בין אם הוא מושלך על ידי קיצונים איסלאמיים, שמאלנים או ימניים קיצוניים. עלינו לעמוד מאוחדים נגד האנטישמיות. הזמן לפעול הוא עכשיו. חינוך חשוב, אבל פעולה מיידית חיונית כדי לעצור את הנגע הזה. רק ביחד, נבטיח שלעולם לא עוד פירושו לעולם לא עוד".
As a son of a German Jew and in the presence of a 99-year-old Holocaust survivor and Minister-President of Brandenburg, Dr. Dietmar Woidke, we pledge not only to remember the millions who were murdered in the Holocaust but to act today against vile anti-Semitism in all its forms.… pic.twitter.com/4TwKPsYHSb
— Ambassador Ron Prosor (@Ron_Prosor) May 6, 2024
רב העיר ברלין, הרב יהודה טייכטל, נשא את תפילת 'א-ל מלא רחמים' וקדיש לזכרם של הקדושים היהודים שנרצחו במחנה, כשהקהל כולו עונה 'אמן' בהתרגשות רבה.
באירוע עצמו השתתפו גם ניצולי שואה יהודיים, כשאחד מהם, הוזמן להדליק את נר הזיכרון לנרצחים.
במהלך הימים האחרונים, פגש הרב טייכטל שורת שרים בממשלת גרמניה, ודיבר איתם על החשיבות הקריטית בבלימת כל סממן אנטישמי מצד אחד ועידוד ופיתוח החיים היהודיים מצד שני.
"מול הרוע והשנאה - אנחנו רואים את החיים היהודיים המשגשגים בברלין", אמר הרב טייכטל, "אנחנו רואים את יהודי העיר שמתעוררים לבוא לתפילות, לשיעורי תורה, ולפעילות היהודים המגוונת. זו התשובה הטובה ביותר וזו הדרך הראויה ביותר להנצחת הקדושים".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות