טעימה ומוצלחת
ארוחת ערב מיוחדת: מתכון לפסטה ברוטב בטטה ושמנת
לכל חובבי המנות החלביות קבלו מתכון מעניין לרוטב פסטה משגע שיקפיץ לכם את הארוחה, פסטה ברוטב שמנת ובטטה בתוספת גבינת פרמז’ן ותיבול עדין
- חני לוין
- ל' ניסן התשפ"ד
פסטה ברוטב בטטה צילום: אפרת סיאצ'י
מתכון לפסטה ברוטב בטטה ושמנת / אפרת סיאצ'י
המצרכים לפסטה ברוטב בטטה ושמנת:
למנה:
- 1/2 חבילת פסטה (250 גרם)
- 2 בטטות קטנות קלופות חתוכות לחצי
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 מ”ל)
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מפוררת
- 1/3 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לפיזור מעל (לא חובה):
- עירית קצוצה / עלי פטרוזיליה קצוצים
- גבינת פרמז’ן מפוררת / מגורדת
אופן ההכנה לפסטה ברוטב בטטה ושמנת:
- את הפסטה מבשלים ע"פ הוראות היצרן ומסננים הייטב ממים
- מזלפים על הפסטה המסוננת מעט שמן זית ומערבבים הייטב
- את הבטטות מכניסים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך של הבטטות
- מסננים את הבטטות מהמים וטוחנים הייטב בעזרת מוט בלנדר עד למרקם חלק.
- קוצצים את הבצל ושיני השום דק
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את מחית הבטטות ושמנת לבישול ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים גבינת פרמז’ן, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מערבבים את הרוטב עם הפסטה ומפזרים מעל עירית קצוצה/עלי פטרוזיליה קצוצים וגבינת פרמז’ן.
- מגישים ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים בעשרת דקות
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות