המאכל הלאומי
מתכון לפלאפל נדיר וטעים אש
את המתכון הזה כדאי לכם לשמור, פלאפל בטעם נדיר שלא תפסיקו לנשנש את הכדורים, מנת פרווה לארוחת צהרים או ערב ששווה להכין
- חני לוין
- ל' ניסן התשפ"ד
פלאפל צילום: שרה שבבו
מתכון לפלאפל נדיר וטעים אש / שרה שבבו
המצרכים לפלאפל נדיר וטעים אש:
- 3 כוסות גרגירי חומוס (לשים בקערה, לכסות במים ולהשרות 24 שעות)
- חופן פטרוזיליה
- חופן כוסברה
- 2 בצל
- 7 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כפית חוואיג'
- 1 כפית סודה לשתיה
- ¼ כוס מים
אופן ההכנה לפלאפל נדיר וטעים אש:
- מסננים את החומוס והמים ומכניסים למעבד מזון עם יתר המצרכים
- טוחנים הכל הייטב עד לקבלת מרקם גרגירי (חשוב גרגירי)
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. (אם התערובת לא נוחה לכדרור ניתן להוסיף 3 כפות קמח)
- מניחים את התערובת במשך כשעה במקרר להתייצבות
- יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים בצד
- בסיר רחב מחממים שמן עמוק ומטגנים את הכדורים עד להשחמה
- טיפ: תשתמשו בכף פלאפל בכדי ליצור את הכדורים הם יוצאים יותר אווריריים - אם אין לכם, אפשר לכדרר ביד.
- ממלאים את הכדורים בפיתה מוסיפים צ'יפס ותוספת שאוהבים, מזלפים קצת טחינה ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות