מכובד ומלא טעם
מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם
מנה עיקרית מכובדת ומלאת טעם, מתכון לספייריבס - חזה טלה הממולא בתערובת של בשר טחון, אורז, ירק קצוץ, צנוברים, פלפלים חריפים ועוד, מנה בשרית מלאת טעמים שמאימה במיוחד לכבוד שבת קודש
- נועם זיגדון
- כ"ד ניסן התשפ"ד
חזה טלה ממולא צילום: נועם זיגדון
מתכון לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם / נועם זיגדון
המצרכים לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:
- נתח חזה טלה - לחתוך במרכז
למרינדה:
- ½ כוס שמן זית
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין שווארמה
- ½ כפית פלפל שחור
- 2 כפיות פטרוזיליה יבשה
למילוי:
- 3 כוסות אורז מבושל
- 4-5 שיני שום
- 4-5 פלפלים חריפים יבשים
- ½ ק"ג בשר טחון או חתוך חתיכות קטנות
- 1 בצל קצוץ דק
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
- ½ כוס צנוברים / שקדים פרוסים (אופצינלי)
אופן ההכנה לספייריבס - חזה טלה ממולא באורז הכי טעים שאכלתם:
- בקערה מערבבים הייטב את כל מצרכי המרינדה עד לאיחוד
- מורחים את תערובת המרינדה על נתח הבשר מבפנים ומבחוץ
הכנת המילוי:
- מערבבים הייטב יחד את כל מצרכי המילוי וממלאים את הכיס של החזה
- מפזרים ראש שום ופלפל חריף יבש
- מניחים עלי רוזמרין או טימין וסוגרים את הפתח עם קיסמים
- עוטפים את הנתח בנייר אפיה ובנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך חצי שעה
- אחרי חצי שעה מורידים את החום ל- 150° מעלות ואופים כשלוש עד ארבע שעות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות