מתכון לחלה רכה ומוצלחת
סגולה נפלאה לאפיית חלות בצורת מפתח בשבת שלאחר חג הפסח, 'בחדרי חרדים' עם מתכון מוצלח לחלות רכות וטעימות שניתן להכין בכל צורה רצויה
- נועם זיגדון
- כ"ג ניסן התשפ"ד
חלה צילום: נועם זיגדון
מתכון לחלה רכה ומוצלחת / נועם זיגדון
המצרכים לחלה רכה ומוצלחת:
- 1 ק"ג קמח כפרי / לבן / מלא
- ½ + 1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- ¾ + 2 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
ניתן להעשיר את הבצק עם:
- 3 כפות פרג
- 3 כפות בצל מטוגן יבש
- טבעות זיתים שחורים / ירוקים
- גרעיני חמניה ועוד...
אופן ההכנה לחלה רכה ומוצלחת:
- מניחים בתחתית הקערה את השמרים, הסוכר, כוס מים וכף קמח ומערבבים הייטב
- מוסיפים מעל את הקמח, המלח ויתרת המים וממשיכים ללוש היטב מוסיפים את השמן בהדרגה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מניחים את הבצק בצד מכוסה בניילון ומגבת ומתפיחים במשך שעה
- לאחר שעה מורידים את האוויר ומניחים להתפחה נוספת של 20 דקות
- קולעים חלות בצורת מפתח או כל צורה רצויה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכסים את החלות ומתפיחים כ15 דקות נוספות
- מברישים את החלות בביצה מעורבבת בחצי כף מים, מפזרים שומשום/ קצח/ פרג ירקות ועוד ...
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך כ- 25 דקות
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות